Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sterre Koning: "Ik word niet gelukkig van beroemd zijn"

18 februari 2019 · Leestijd 3 min

Ruim 170.000 volgers op Instagram en optreden voor ontelbare fans: Sterre Koning is 16 jaar en beroemd. O ja, én christen. Hoe voelt het als zoveel jongeren naar je opkijken? BEAM-redacteur Wilke gaat op bezoek bij Sterre.

“Ik bid voor het eten en voor het slapen en ik ga graag naar de kerk, al moet ik op zondag soms ook werken.” Dat zorgde af en toe voor lastige keuzes, legt de moeder van Sterre uit: “Kinderen voor Kinderen-repetities, en veel andere dingen trouwens ook, waren op zondag. We wisten niet zo goed hoe we dit moesten aanpakken, totdat een vriend van de familie tegen ons zei: ‘Sterre heeft een mega speciaal talent en het is zonde om daar niets mee te doen omdat je op een bepaalde tijd in een kerk moet zijn.’” Sterre knikt, al vond ze het ook jammer dat ze in die periode af en toe de kerk moest laten schieten. “Want ik vind het best interessant. De laatste tijd lukt het weer om wat vaker te gaan.”

Bizarre kansen

Sterre laat haar agenda zien: “Hij is wel lelijk hoor, want hij is van school en we moeten verplicht deze gebruiken."

Ik zie veel schoolwerk, maar ook afspraken met Nickelodeon, het Zapp-programma Jill op TV, Dreamworks en meer. Als ik vraag of ze nog wel tijd heeft om te genieten, verschijnt er een gigantische glimlach op haar gezicht: “Zeker! Ik krijg zulke bizarre kansen. Ik ben voor mijn werk naar Japan en New York geweest bijvoorbeeld, daar geniet ik ontzettend van. Ik doe wat ik heel leuk vind als werk. Wanneer ik op YouTube onder een cover bijvoorbeeld reacties krijg als ‘kippenvel!’, word ik echt blij. Verder geniet ik ontzettend van patatavond. Dat is elke zaterdag bij ons thuis.”

Wat doe je eigenlijk allemaal? Hoe reageren klasgenoten op je bekendheid? Wat zijn de mindere kanten van jouw leven? De rest van dit interview met Sterre is te lezen in het BEAM Magazine. Als je deze niet 4x per jaar op de mat krijgt kun je HIER BEAM-supporter worden. Ook kun je eerst een gratis proefnummer aanvragen. 

Sterre vliegend door het stadion op EO-Jongerendag 2018

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Sterre is 30 maart op het Hip voor Nop Festival! Jij ook? GEEF JE HIER OP!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡