Over BEAM - BEAM

BEAM is enthousiast over Jezus. We willen zijn voorbeeld volgen en met elkaar zijn liefde en positiviteit uitstralen naar iedereen om ons heen. Onze naam is geïnspireerd op de Bergrede waar Jezus zegt: laat je licht schijnen, wees een lichtstraal (= BEAM). BEAM is het jongerenmerk van de EO.

BEAM: Jongerenmerk van de EO met een missie

BEAM is het jongerenmerk van de EO dat jou - via verschillende media - wil inspireren om te groeien in je geloof en te leven vanuit het voorbeeld van Jezus, waardoor jij op jouw beurt meer liefde en positiviteit zichtbaar kan maken in onze maatschappij.

Licht in de Bijbel

Vanaf het begin van de wereld was het God die sprak. Zo krachtig dat het licht (BEAM) ging schijnen en nog steeds schijnt. Vanuit Zijn liefde voor de wereld - en dus ook voor jou - stuurde Hij zijn zoon Jezus als licht van de wereld.

God zei: 'Er moet licht komen,' en er was licht. God zag dat het licht goed was. ( Genesis 1:3 )

In de bergrede roept Jezus op je licht te laten schijnen; een positieve en liefdevolle bijdrage te leveren aan het leven van alledag en zo te bouwen aan Gods Koninkrijk ( Mattheus 5:14-16 ). Je kunt in je eentje je lichtstraal laten schijnen, maar met meerdere stralen bij elkaar, kunnen we een bundel van stralen vormen die de wereld inschijnt. 

BEAM in de Bijbel

Dit licht is de inspiratie en basis van de keuze voor de naam van ons merk. Het engelse woord BEAM betekent 'schijnen, stralen, uitstralen' en 'straal' of 'lichtbundel'. In ons logo kun je die lichtbundel ook herkennen.

Met video's, artikelen, foto's, columns en andere content op onze website, via onze social media, evenementen, een magazine en op events als de Jongerendag.

BEAM TEAM

Volg ons