Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Raad het Bijbelfiguur: ‘God heeft mij gebruikt om goed nieuws te brengen’

6 januari 2024 · Leestijd 3 min

In deze rubriek stellen we bijbelfiguren aan je voor die jij niet mag vergeten. Wie zijn deze mensen? Hoe was hun leven en welke les mogen wij uit hun verhaal halen? Weet jij wie de personage is van dit verhaal? Ik wil je even voorstellen aan..

Ik ben een meisje uit Israël. Ik was jong toen het land in oorlog was en vocht tegen het Aramese leger. In diezelfde oorlog ben ik ontvoerd en meegenomen naar Aram (nu Syrië). Ik was opeens in een land waar ik nog nooit ben geweest en alleen van naam ken. Overal waar ik keek was het zo anders dan waar ik opgegroeid ben. Ik was verdrietig en alles leek zo uitzichtloos. In één klap was alles van mij afgepakt: mijn familie, mijn dromen en mijn vrienden. Echt alles. Althans dat dacht ik...

Hij heeft een huidziekte

Als dienstmeisje (dat is een soort slaaf) kwam ik terecht in het gezin van een superrijke man met een megagroot huis. Hij was de baas van het Aramese leger en in zijn huis moest ik allerlei klusjes doen en dat heel.de.dag.door. Ik had niet veel momenten om te rusten en moest gewoon altijd klaar staan. Ik was diepongelukkig, maar dit wilde ik nooit laten merken. Want ondanks alles had hij wel een hele lieve vrouw die ontzettend goed voor mij was. Ik kon goede gesprekken met haar voeren en ik mocht haar vaak helpen bij leuke klusjes.

Op een dag merkte ik dat ze ergens meezat, maar als een simpel dienstmeisje wilde ik mij er niet mee bemoeien. Ik probeerde haar steeds te ontwijken, maar telkens als ik haar dan weer tegenkwam, kon ik aan haar aflezen dat er iets was. Mijn ouders vonden me vroeger altijd al een beetje bijdehand en nu kon en moest ik dat even inzetten. “Wat is er aan de hand? Ik zie dat u ergens meezit”, zei ik. “Ik voel mij zo hopeloos. Mijn heer heeft een huidziekte en daar weet niemand van af. Hij schaamt zich zo erg want hij heeft ervoor gezorgd dat de Arameeërs de oorlog hebben gewonnen. Maar hij durft het aan niemand te vertellen en als mensen erachter komen dan is het gedaan met hem”, vertelt ze fluisterend. Het was alsof er op dat moment een adrenaline kick door heel mijn lichaam heen ging.

Goed nieuws brengen

Van huis uit heb ik veel over het geloof meegekregen. Ik heb daarnaast ook veel verhalen gehoord van mensen die genezen zijn. Toen ik dit hoorde over hem dacht ik gelijk: hij moet weten wat ik ook weet. “Mijn meesteres, ik ken een profeet in Samaria daar moet mijn meester echt naartoe. Hij kan hem namelijk wél genezen”, zei ik opeens. Ze keek mij met grote ogen aan en voordat ik het wist rende ze weg om het hem te vertellen.

Ik ben het jonge meisje zonder naam uit 2 Koningen 5 dat ervoor heeft gezorgd dat Naäman genezen werd van zijn besmettelijke huidziekte. Ondanks dat ik op een jonge leeftijd veel ben kwijtgeraakt en ik hopeloos was, heeft God mij alsnog gebruikt om hem het goede nieuws te brengen.

Raad het Bijbelfiguur: ‘Ik was nog maar 12 jaar en werd gered van de dood’

Lees ook over:

Raad het Bijbelfiguur: ‘Ik was nog maar 12 jaar en werd gered van de dood’
Raad het Bijbelfiguur: ‘Mijn linkshandigheid heeft mijn volk gered’

Lees ook over:

Raad het Bijbelfiguur: ‘Mijn linkshandigheid heeft mijn volk gered’

Geschreven door

Merveille

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡