Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Anna had een horrordate: "Hij wisselde met zijn tweelingbroer"

12 juni 2018 · Leestijd 4 min

Een date die niet komt opdagen, overgeven na de eerste zoen, je ex die aan het restauranttafeltje naast je zit… Daten kan bizar ingewikkeld en ongemakkelijk zijn. Anna weet er alles van. Haar date wisselde van plek met zijn tweelingbroer. Pfff, vrijgezel zijn is zo slecht nog niet!

“Op mijn 22e ontmoette ik Jan. We studeerden op dezelfde hogeschool. Ik Verpleegkunde, hij Bedrijfskunde. Een vriendinnetje van mij zat in zijn klas. We spraken regelmatig in groepsverband af, waar ook zijn tweelingbroer Mika wel eens kwam. Ik vond het een intrigerend duo. Als twee druppels water leken ze op elkaar. De broers maakten elkaars zinnen af, gebruikten elkaars telefoon en waren onafscheidelijk. Toch vond ik Jan iets leuker. Dus toen hij voorstelde om een keer samen af te spreken, vond ik dat superleuk!”

Bedorven eieren

“Op onze eerste date dronken we ergens koffie. Dat was leuk, maar niet heel spannend. Dus stelde ik voor om iets te gaan doen. Erg creatief was Jan niet, want hij stelde voor om een random trein te pakken, er een uurtje in te zitten en vervolgens weer terug te reizen. Nee, daar had ik geen zin in. Toch kwam het tot een tweede date. Ook die was niet heel succesvol. De eieren die hij in de maaltijd had verwerkt, bleken niet goed te zijn. Ik ging naar huis met flinke buikpijn…”

Dubbelzien

“Vraag me niet waarom, maar we bleven daten. Ik vond Jan eigenlijk best saai, maar de band met zijn tweelingbroer maakte hem mysterieus. Ik had nog nooit zoiets gezien! Ook in de groep konden we het erg goed met elkaar vinden en hadden we plezier. Tijdens onze vierde date, vroeg Jan me mee naar een sushirestaurant. Daar had ik wel zin in! Ik ontmoette Jan op het station. Eenmaal aangekomen in het restaurant, pakten we onze gesprekken van eerdere dates weer op en genoten van de sushi. Na 30 minuten keek hij op zijn telefoon: een berichtje. ‘Oh, je krijgt trouwens de groetjes van Jan! Hij had hoofdpijn.’ WAT? Had ik al die tijd tegenover Mika gezeten? Zonder iets door te hebben? Dit moest een grap zijn… In mijn hoofd was het chaos, maar uiterlijk hield ik me kalm. Ik heb snel mijn eten opgegeten en me uit de voeten gemaakt.”

No more twins

“Ik heb me vaak afgevraagd waarom ze geruild hebben. Jan heeft waarschijnlijk gedacht: ‘Ik kan niet, maar mijn broer wel!’ Hij wilde me niet teleurstellen. De broers zelf vonden er niets geks aan, maar bedoelden het oprecht goed. Ze hebben een hart van goud. Toch heb ik sindsdien geen contact meer gezocht. Mika bleek even saai te zijn als Jan en het klikte hoe dan ook niet. Gelukkig heb ik geen van beiden gezoend.”

“Een ding weet ik zeker: ik ga nooit meer met een tweeling daten! Jan stuurde me drie maanden geleden nog een mailtje met de vraag of ik wilde afspreken, maar dat zit er dus niet in. We wensen elkaar een vrolijk kerstfeest en feliciteren elkaar op verjaardagen, maar dat vind ik genoeg. Inmiddels kan ik er wel om lachen. Het is wel een sterk verhaal, toch?”

Heb jij ook een verschrikkelijke, bizarre, dramatische horrordate achter de rug? Laat het ons weten! Stuur een mail naar beamredactie@eo.nl of app ons (06-83673700)!

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡