Ga naar submenu Ga naar zoekveld

WOW! Sta hier even bij stil!

15 januari 2019 Leestijd 3 min

Nederland is soms echt poep. De afgelopen weken komen we elke dag zeiknat op school aan en zijn we blij als we thuis weer droge kleren aan kunnen doen. Het regent altijd. Ook rijden de treinen nooit volgens schema en zijn ze ook nog eens overvol. Eigenlijk is het nooit goed genoeg.

We kunnen altijd lekker veel zeuren over ons kleine, koude kikkerlandje. Maar omdat alle goede, leuke dingen zo normaal voor ons zijn, staan we niet zo vaak stil bij die dingen. Naar school gaan vinden we niet het leukste, maar daar zijn we toch enorm mee gezegend. Daardoor hebben we een toekomst en kunnen we zelf kiezen welke baan we willen. We hebben geld om een wasmachine te kopen en nog belangrijker: eten en kleren. Onze eerste levensbehoeften. 

Godsdienstvrijheid

Iets wat vooral megabelangrijk is om te onthouden is de godsdienstvrijheid die we hebben. We mogen alles geloven wat we willen! Of dat nou Beyoncé is, alle goden van het Hindoeïsme of het vliegende spaghetti-monster.  

Vrijwel alle mensen die op deze site komen geloven in de God van het christendom. In alle vrijheid mogen we elke zondag (of zelfs vaker per week) in de kerk zitten. We kunnen in de trein de Bijbel lezen. En we mogen evangeliseren of worship zingen in de winkelstraat. Er zijn zelfs genoeg evenementen om met elkaar het geloof te delen (EOJD <3). WE ZIJN MEGA BLESSED.

Dit is niet bij iedereen het geval...

Er zijn namelijk genoeg landen waar je verplicht in één god moet geloven. En als je daar niet in gelooft, dan word je vervolgd, gevangengezet of misschien wel tot dood wordt veroordeeld.  In andere landen mag je niet eens in een god geloven, maar moet je het staatshoofd aanbidden.  

In die landen moeten mensen stiekem christen zijn. Als er ook maar een vermoeden is dat ze in onze God geloven, kunnen ze al opgepakt worden. Deze mensen, de vervolgde christenen, mogen geen Bijbel in huis hebben, hun handen vouwen of zelfs een worshiplied neuriën. 

Deze week!

De komende week geven we extra aandacht aan vervolgde christenen. Woensdagavond willen we met een grote (virtuele) groep voor hen bidden, want woorden hebben kracht. Doe je met ons mee? Laat ons het hier weten!

Geschreven door

Silke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕