Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Typhoon vertelt in Zomergasten over zijn geloof: "Ging met Hem chillen in het bos"

20 juli 2020 · Leestijd 2 min

Na zijn indrukwekkende getuigenis bij De Wereld Draait Door vertelde rapper Typhoon in Zomergasten opnieuw over zijn geloof in God. "Toen ik jong was ging ik vaak naar het bos om te chillen met God, liedjes te schrijven en te genieten van de natuur. Dan zag ik de trillingen in de lucht als de adem van God."

Ik wil dat mijn kinderen worden beoordeeld op hun karakter en niet op hun kleur

Typhoon vertelde verder openhartig over zijn ervaringen met racisme en discriminatie. Hij vindt het belangrijk dat het gesprek over racisme wordt gevoerd. "Ik wil dat mijn kinderen worden beoordeeld op hun karakter, in plaats van op hun kleur." Als hij verder vertelt over racisme wordt hij emotioneel. "Witte mensen horen nu voor het eerst wat er zich van binnen afspeelt. Dat is zwaar om telkens weer te benoemen, maar ik zie het als mijn plicht. Net zoals witte mensen een plicht hebben om na te denken wat ze kunnen doen tegen racisme."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Kijk hier het hele interview met Typhoon terug!

Beeld: VPRO

Typhoon bracht dit jaar het prachtige nummer Alles Is Gezegend uit waarin hij God vraagt om vergeving. Benieuwd naar het verhaal achter deze song? Lees het hier!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡