Ga naar submenu Ga naar zoekveld

TIPS: Zo houd je je geloof up-to-date in de vakantie

1 augustus 2022 · Leestijd 2 min

De zomervakantie is dé tijd dat je even afstand neemt van bergen huiswerk, vroeg opstaan en eindeloze toetsweken. Maar hoe zorg je ervoor dat je in deze periode geen afstand gaat nemen van het geloof? Met dit lijstje houd je je geloof up-to-date in de vakantie.

1. Lees je bijbel

Pak in plaats van je telefoon eerst je bijbel ’s ochtends en maak hier een gewoonte van. Spreek met jezelf af om ieder dag een aantal bladzijdes of hoofdstukken te lezen. Esther (dapper) Psalmen (wauw) of Johannes (wow).

2. Bid elke dag

Neem iedere dag even een moment om stil te staan bij wie God is en Hem te danken in gebed. Vind je dat nog lastig? Neem dan een vriend, vriendin, kennis, of familielid in gedachten waar je die dag een keer voor bidt

3. Een boek lezen

Neem naast de boeken die je altijd leest dit keer ook een mooi inspirerend christelijk boek mee op vakantie. Zo kan je én lekker blijven lezen en bezig zijn met het geloof.

4. Muziek luisteren

Vind je het lastig om stille tijd te houden? Luister dan naar christelijke muziek. Dit kan je tijdens het koken, wandelen, fietsen of sporten aan hebben staan. Klik hier om naar onze playlist te gaan.

5. Speak Life

Neem ’s morgens voordat je met de dag begint kort een momentje om God te vragen of Hij je wil wijzen welke mensen die dag jouw bemoediging nodig hebben. Ja, ook in de vakantie gaan we door met Speak Life.

6. Een brief naar God

Pak pen en papier, je telefoon, laptop of je iPad en schrijf iedere week een korte brief naar God. Hierin schrijf je hoe je je de afgelopen week hebt gevoeld, waar je dankbaar voor bent en wat je God nog zou willen vragen.

Meer tips nodig? Klik hieronder voor meer.

8 TIPS: Zo houd je je geloof vast in de zomer

Lees ook over:

8 TIPS: Zo houd je je geloof vast in de zomer

Geschreven door

Merveille

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡