Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit helpt jou als je soms even niet meer weet waar je voor kan bidden

18 januari 2022 · Leestijd 3 min

Neem jij je ook elke keer weer voor om vaker voor andere mensen te bidden, maar gaat dit áltijd binnen een paar dagen alweer mis? Herkenbaar! Schrijf deze ‘bid-agenda’ over en leg hem in de buurt van waar jij vaak bidt. Hopelijk helpt dit lijstje jou om regelmatig te bidden zonder dat het (laten we eerlijk zijn) saai wordt.

Maandag: stad / dorp

Bid voor de stad of het dorp waar je woont: mensen die er wonen, de scholen die er staan, de burgemeester, de politie, de kroegen, alles! Je zou zelfs een gebedswandeling kunnen doen: een rondje lopen en voor alles en iedereen die je tegenkomt bidden!

Dinsdag: familie

Bid voor ieder van je gezinsleden, je kan ze één voor één afgaan en met God bespreken met welke dingen ze druk zijn de laatste tijd. Je kunt ook bidden voor gezondheid, het geluk of het geloof van familie die verder weg staat.

Woensdag: onrecht

Er is veel onrecht in onze wereld. Kies een onderwerp uit en bid voor de mensen die hiermee te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan klimaatrampen, vluchtelingen, geweld, slavernij, armoede, racisme en discriminatie. Vind je dat lastig? Zoek het dichterbij huis en denk bijvoorbeeld aan iemand die wordt gepest of iemand die onterecht is ontslagen. Helaas is onrecht overal om ons heen :(

Donderdag: vrienden

Bid voor je vrienden op school, in de straat, vrienden die je niet vaak meer spreekt, mensen met wie je graag vrienden zou willen worden en ga zo maar door. Heb jij je als vriend shitty gedragen en voelt dat niet oké? Heb het hier ook over met God!

Vrijdag: vijanden

Bid voor de mensen aan wie jij je gigantisch ergert; mensen die je pijn doen of hebben gedaan, of die je gewoon onaardig vindt. Super lastig, maar een opdracht van Jezus en je zal als de tijd verstrijkt merken dat echt boos blijven op iemand lastig is als je regelmatig voor diegene bidt. Ps: vergeven is iets anders dan vergeten. Als mensen jou pijn hebben gedaan en geen spijt hebben, kan het goed zijn hen uit je leven te houden. Lees hier meer over het verschil tussen vergeven en vergeten.

Zaterdag: kerk

Bid voor jouw kerk of een kerk die je weleens bezoekt: dat iedereen zich er welkom zal voelen, dat er goede beslissingen worden gemaakt, dat nieuwe mensen zich mogen aansluiten. Ga je niet (meer) naar een kerk? Bid dan voor de mensen in jouw omgeving die jou helpen om met je geloof bezig te zijn. 

Zondag: danken

Genoeg gebeden, neem vandaag de tijd om te danken. Dank God voor deze dag, zijn liefde, en misschien wel voor verhoorde gebeden van eerder deze week! 

OVERZICHT: Alles wat je wil weten over gebed! (inclusief tips)

Lees ook over:

OVERZICHT: Alles wat je wil weten over gebed! (inclusief tips)

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡