Ga naar submenu Ga naar zoekveld

8 tips om al jouw vrienden, familie en vage kennissen óók BEAM-lid te maken

23 juni 2020 · Leestijd 4 min

Deze week verwelkomen we zoveel mogelijk nieuwe leden in onze BEAM-familie, want: hoe meer zielen, hoe meer vreugd’! Om jou een handje te helpen bij onze Missie BEAM, geven we je 8 tips om het werven van leden nóg leuker te maken.

1. Laat Joram het voor je uitleggen

Om het jou supermakkelijk te maken, heeft Joram een videoboodschap voor je ingesproken! Hierin legt hij precies uit wat BEAM is, hoe leuk het is om lid te zijn en hoe je dat voor elkaar krijgt. Ideaal! Stuur ons via Insta (@eobeam) een DM met het woord ‘video’, dan sturen wij hem naar je toe. Of app ‘Missie BEAM’ naar 06 83673700.

2. Sluit een bondje

Sluit een deal met een mede BEAM-lid en ga samen voor de winst. Hebben jullie allebei meer dan zes BEAM-leden geworven? Dan krijgen jullie een trui én doe je mee met het prijzencircus. Hierin verloten we supervette prijzen: een Jongerenbijbel in Gewone Taal, een VIP EOJD-ticket, een BEAM-speaker, een groot fair trade-chocoladepakket en een professionele fotoshoot bij BEAM. Dankzij het bondje dat je hebt gesloten, kun je na afloop prijzen ruilen of samen genieten van de winst :)

3. Bel!

Begin met een casual babbeltje en maak een subtiel bruggetje naar BEAM. Bijvoorbeeld: ‘Wauw, wat straal je vandaag! Je bent echt aan het ‘beamen’. Daarover gesproken: ken je BEAM al?’

Of: ‘Ja, ZO jammer dat er door corona superveel dingen niet doorgaan. Gelukkig ben ik nu al wel zeker van m’n EO-Jongerendagticket omdat ik BEAM-lid ben. Beter ga je mee op 5 juni 2021, ik zal je uitleggen hoe!’

Of ga videobellen met je BEAM-trui aan. Zo laat je direct aan jouw niet-BEAM-vrienden zien wat ze op dit moment nog missen in hun kledingkast (en leven).

4. Spam in groepschats

Spam over Missie BEAM in elke groepschat of Facebook-groep die je kent. Van de kerk, je jongerenclub, Bijbelstudiegroepje, school... Zo hoef je mensen niet individueel te benaderen, maar heb je er superveel in een klap te pakken! Nog zo’n goeie plek om BEAM te promoten: in de chat van jouw online kerkdienst.

Kun je wel een voorbeeldtekstje gebruiken? Wij hebben alvast een opzetje voor je gemaakt:

Ik ben deze week op een missie!

Samen met zo’n 35.000 andere jongeren volg ik BEAM en in die familie is altijd plaats voor meer mensen. BEAM wil zoveel mogelijk jongeren inspireren om te leven zoals Jezus. (Check bijvoorbeeld eens hun YouTube en Insta (@eobeam) of beam.eo.nl.) Doordat ik – samen met al die andere mensen – lid ben, kan BEAM dit mooie werk blijven doen.

Als jij ook BEAM-lid wordt, krijg je toegang tot supervette events (zoals de EO-Jongerendag), valt 4x per jaar het BEAM Magazine in jouw brievenbus én scoor je als allereerste de nieuwste BEAM hoodies. En dat alles voor maar 15 euro per jaar!

Word jij ook lid? Ga snel naar eo-acties.nl/beam en help mij prijzen te winnen!

PS Zelf ook prijzen winnen? Check beam.eo.nl/missie!

5. Social media

Deze sluit een beetje aan op de vorige tip, maar HOE VET zou het zijn als geen enkele gebruiker van Snapchat, Insta, TikTok of YouTube meer om BEAM heen kan? Noem Missie BEAM in je stories, overtuig mensen met een TikTok-dansje of noem onopvallend de BEAM-trui in je shoplog (#haha!). LET'S GO!

6. Zet je BEAM Magazine in

Disclaimer: je ziet het magazine hierna waarschijnlijk niet meer terug, dus lees ‘m eerst zelf even (lol).
Leg jouw BEAM Magazine op een drukbezochte plek neer en plak er een post-it op met de tekst: ‘Alleen lezen als je eerst BEAM-lid wordt! #ChangedMyLife #BestFamilyEver’. Zorg er wel voor dat degene die toeslaat jouw mailadres krijgt, zodat jouw persoonlijke BEAM-leden-teller oploopt!

7. Overtuig met statistieken

Deze is voor al je rationele vrienden. Smijt met nummers, waardoor hij of zij er niet omheen kan dat BEAM vet leuk en belangrijk is. ‘Nu al 35.000 leden! Grootste christelijke community van Nederland. Ruim 180.000 mensen kijken op zondag live naar de BEAM Kerkdienst. Half Nederland draagt een BEAM-trui. Meer dan 22.100 volgers op Insta. HIER WIL JE BIJHOREN!’

8. Deel wat BEAM voor jou betekent

Vertel aan iedereen wat BEAM jou heeft gebracht: een (christelijke) vriendengroep, vertrouwen in God, een relatie, het 'ik ben niet alleen'-gevoel, you name it. Check dit verhaal van Daniëlle om inspiratie op te doen!

Meer info over Missie BEAM? Klik hier!

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡