Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Thijs (24) spreekt in de BEAM Kerkdienst: ‘Zoals God jou heeft bedacht, zo ben je bedoeld’

23 maart 2023 · Leestijd 3 min

De BEAM Kerkdienst heeft een nieuwe spreker gevonden: Thijs Veefkind! Misschien heb je hem al weleens gehoord, want hij staat vaker op het podium in kerken. ‘Ik was een keer mijn boodschap kwijt, dan ga je hard op je plaat.’

Welk onderwerp heb je gekozen voor de preek?

“Ik ga spreken over de kracht van kwetsbaarheid. Jezelf kwetsbaar opstellen wordt vaak gezien als iets dat zwak is of onveilig voelt, terwijl het juist iets heel krachtigs kan zijn. Als je kwetsbaar durft te zijn, kun je laten zien wie je daadwerkelijk bent en dat is erg belangrijk omdat je jezelf niet hoeft voor te doen als iemand die je niet bent. Je mag ook echt jezelf zijn in je relatie met God. Hij heeft je authentiek gemaakt naar zijn evenbeeld. Ik hoop dat mensen dit meenemen na het horen van mijn preek.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“In mijn even leven heb ik ervaren hoe belangrijk het is om kwetsbaar en echt te kunnen zijn. Vanaf het moment dat ik wist dat ik vaker zou gaan spreken, had ik heel hoge verwachtingen van mezelf. Ik vond dat ik als spreker een soort heilig leven moest leiden en geen fouten mocht maken. Ik dacht dat ik op die manier het perfecte voorbeeld kon zijn. Ik merkte al vrij snel dat ik daarin faalde. De verwachtingen die ik mezelf oplegde, waren te hoog. Ik wil laten zien dat ik regelmatig op mijn plaat ga, maar dat dit niet verandert hoe God naar mij kijkt. Ik wil graag Jezus volgen, maar ik hoef het niet perfect te doen. Ik mag falen en weer opstaan."

Vind je het spannend om te spreken?

“Als ik bijna het podium op moet, voel ik weleens spanning. Ik vind het regelmatig spannend om te spreken. Er zullen mensen zijn die je preek fantastisch vinden, maar anderen denken er misschien anders over. Ik was een keer tijdens een preek kwijt wat ik wilde zeggen. Dat zorgt voor een ongemakkelijke situatie en dat is wel even spannend. Maar als ik dan zie hoe God mensen aanraakt dan is het de spanning dubbel en dwars waard.”

Wat wil je zeggen tegen jongeren die het moeilijk vinden om kwetsbaar te zijn?

“Allereerst dat ik het heel goed begrijp: Het kan supermoeilijk zijn om het beeld van jezelf los te laten dat je graag aan anderen wilt laten zien. Toch zou ik je willen aanmoedigen om echt jezelf te zijn, want dan ontdek je hoe God je gemaakt heeft. Dat is echt het mooiste wat er is. Zoals God jou heeft bedacht, zo ben je bedoeld.”

Thijs (24) werkt bij Royal mission, waar hij zich als spreker en communicatiemedewerker inzet voor de kerk in Nederland. Hij gelooft dat de kerk een plek is vol kracht en wil mensen helpen om passie en liefde voor de kerk terug te vinden. Op 26 maart spreekt hij in de BEAM Kerkdienst waar hij vertelt over de kracht van kwetsbaarheid.

Rebekka is 15 en spreekt in de kerk: 'Het voelt alsof God me heeft uitgekozen om dit te doen'

Lees ook over:

Rebekka is 15 en spreekt in de kerk: 'Het voelt alsof God me heeft uitgekozen om dit te doen'

Geschreven door

Lydia Reitsma

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡