Ga naar submenu Ga naar zoekveld

The Bible Wrapped: 2023

Een Bijbelse terugblik op 2023

27 december 2023 · Leestijd 3 min

Lijstjes, samenvattingen, terugblikken; in Nederland houden we van overzicht. Jij hebt ongetwijfeld je Spotify Wrapped al op je verhaal gedeeld en BeReal ReCap doorgespit. Tussen al die lijstjes mag een overzicht over het belangrijkste boek OOIT natuurlijk niet ontbreken. Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG, organisatie achter website www.debijbel.nl) heeft een jaaroverzicht gedeeld, met daarin een samenvatting van ons Bijbel-lees-gebruik! Hieronder kun je de leukste feitjes terugvinden.

Meest gezochte woorden

De top 3 van de meest gezochte woorden verschilt niet veel met die van vorig jaar en dus blijken Bijbellezers heel consequent. Kennelijk hebben we elk jaar een dringende leesbehoefte aan datgene wat de wereld het meeste mist: de top 3 wordt namelijk gedomineerd door het woord LIEFDE. Oorlogen in Gaza en Oekraïne en talloze andere uitzichtloze situaties geven soms het gevoel alsof we in een eindeloze tunnel van slecht nieuws zitten. We hebben LICHT nodig aan het einde van die tunnel, dus is dat het op één na meest gezochte woord van 2023. En het woord VREDE, dat brons pakt, mag natuurlijk niet ontbreken in deze top 3.

Meest gelezen Bijbelteksten

De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV21) is de populairste vertaling op debijbel.nl. Mattheüs 6 is dit jaar het meest geraadpleegde hoofdstuk. Hierin staat een deel van de kern van het christelijk geloof; er wordt uitgelegd hoe je je als christen zou moeten gedragen. Daarnaast bevat dit hoofdstuk natuurlijk het ‘Onze Vader’, het gebed dat wij van God geleerd krijgen.

Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad.

Mattheus 6:34

Psalm 91 staat onveranderd op nummer één in de Bijbel in Gewone Taal (BGT). Deze psalm staat vol bemoedigingen. Afgelopen jaar heeft meer dan ooit verdeeldheid meegebracht en dus is het heel fijn om te lezen dat de Heer jou altijd zal blijven beschermen.

Ik herken mezelf helemaal in deze Bijbelse terugblik

Wat is er dan wél nieuw?!

We zijn de Bijbel (en bijbehorende artikelen) steeds meer gaan luisteren in plaats van lezen. De audiobijbel is 30% vaker beluisterd dan in 2022. Podcasts maakten een ongekende groei mee: op debijbel.nl werden die wel 300% vaker beluisterd. Check hieronder onze bloedeigen BEAM Redactiepraat om de redacteuren te horen kibbelen over onderwerpen die jou aangaan!

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Kerk moet sluiten en geeft geld aan EO-Jongerendag

Lees ook over:

Kerk moet sluiten en geeft geld aan EO-Jongerendag

Geschreven door

Jelte

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡