Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kerk moet sluiten en geeft geld aan EO-Jongerendag

20 december 2023 · Leestijd 2 min

Wat doe je als je kerk moet sluiten maar er nog wel veel geld op de rekening staat? Een kerk in Zeist besloot alles weg te geven aan goede doelen. De EO-Jongerendag krijgt daarom 15.000 euro. Bij BEAM zijn we er stil van. “Maar ook in onze kleine kerk vinden we jongeren heel belangrijk”, zegt Flora de Vrijer, een van de laatste kerkenraadsleden.

Waarom moest jullie kerk sluiten?

“We hadden simpelweg te weinig leden. Op het laatst waren er nog honderdvijftig, maar veel van hen zijn al wat ouder. Dat maakte het moeilijk om nog mensen te vinden die de kerk kunnen leiden, zoals ouderlingen en diakenen. Ook waren er nog maar weinig jongeren over. Ik vind dat het belangrijk is dat jongeren met leeftijdsgenoten kunnen praten over hun geloof. Niet alleen op school, maar ook een kerk zou dat moeten bieden. Dit alles heeft ons doen besluiten om de kerk op te heffen.”

Waarom doneren jullie geld aan de EO-Jongerendag?

“Iedereen in de gemeente kon een goed doel opgeven. Uiteindelijk zijn hier veertig goede doelen uitgekomen. Al het geld van de kerk dat over was, hebben we gelijk verdeeld over deze doelen. Een daarvan was de EO-Jongerendag. Waaruit blijkt dat ook al hadden we zelf weinig jongeren zij wel belangrijk voor ons zijn. We kunnen misschien niet voorkomen dat andere kerken sluiten, maar als we jongeren blijven steunen, is er hoop voor de toekomst.”

Ontroerend: 15.000 jongeren zingen uit volle borst mee met 'Ik zal er zijn'

Lees ook over:

Ontroerend: 15.000 jongeren zingen uit volle borst mee met 'Ik zal er zijn'

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡