Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Steun mensen in nood tijdens de coronacrisis!

22 maart 2020 · Leestijd 2 min

Het coronavirus houdt de wereld in haar greep. Al heb je misschien zelf geen last van de ziekte, de effecten ziet iedereen. Via school, sport, werk, vakanties en familiebezoeken, merk je de grote gevolgen van het virus. Winkels gaan dicht, bedrijven kunnen niks meer produceren en veel mensen zitten noodgedwongen thuis. Om al die mensen - die door het coronavirus in (geld)nood zitten - te helpen, start EO Metterdaad een noodhulpcampagne.

Samen met onder andere de initiatiefnemers achter nietalleen.nl, start EO Metterdaad een campagne om mensen in nood te helpen. Door deze campagne kunnen diegenen die zwaar getroffen zijn door het coronavirus in Nederland, maar ook wereldwijd geholpen worden. Door alle onzekerheid die er nog speelt, kan Metterdaad nog niet zeggen hoe het geld wordt besteed. “Maar zoals we al bijna 50 jaar doen, zorgen we dat de donaties terecht komen waar ze nodig zijn.” is te lezen op de website van EO Metterdaad.

coronafoto

Wil jij de mensen in nood steunen? Dat kan via deze link! 

Marije zit door het coronavirus in quarantaine

“Eerst wilde ik helemaal niet de dokter bellen. Ik dacht: ‘Ik ben gewoon ziek en dat is balen.’ Een huisgenoot moedigde me aan om toch contact op te nemen. Vanaf dat moment ging het heel snel. Een uur later zat ik in een andere kamer van mijn studentenhuis en mocht ik met niemand spreken. Ik ben niet getest op het coronavirus; dat doen ze alleen nog als je in het ziekenhuis belandt. Uit voorzorg zit ik nu dus in quarantaine.”  Lees haar verhaal hier!

Foto’s: ANP

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡