Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spreker Jurjen van Houwelingen: "Ik wist niet meer dat ik getrouwd was"

31 maart 2018 · Leestijd 2 min

In december 2017 bleek Jurjen van Houwelingen (die in 2014 nog spreker was op de EO-Jongerendag) een goedaardig gezwel in zijn hoofd te hebben. Hij werd succesvol geopereerd, maar liep daarbij wel schade op. Van het ene op het andere moment wist hij niets meer en was hij compleet afhankelijk van andere mensen. Op Goede Vrijdag schreef hij een blog met de titel: ‘Nieuw leven’.

“Na de operatie was ik echt een soort zombie, die helemaal niets meer wist. Ik wist niet meer dat ik getrouwd was, ik kon geen informatie vasthouden. Bovendien kon ik niets meer zien."

“Richting God heb ik wel geworsteld,” zegt Jurjen eerlijk. “Er is veel gebeden en ik heb mij ook heel erg uitgestrekt naar genezing. Als die dan uitblijft, worstel ik wel met de vraag hoe het dan werkt. God zegt in Zijn Woord, in Jakobus 5 vers 14 bijvoorbeeld, dat zieken zullen genezen als er voor hen gebeden wordt. Dat heb ik nog niet aan den lijve ondervonden. Dan is het best een worsteling om Hem te blijven vertrouwen. Al is het natuurlijk herstel natuurlijk ook van God. Tegelijk denk ik: dit is de gebrokenheid van de schepping. Mensen worden ziek, overlijden soms. En daar zullen we nooit een
antwoord op krijgen. Het daagt me uit om continu dicht bij God te blijven en op Hem te blijven vertrouwen. Maar het zijn geen makkelijke vragen.”

Lees de complete blog van Jurjen hier.
Lees het hele artikel bij EO Visie.

 

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡