Ga naar submenu Ga naar zoekveld

SOCIAL MEDIA: niets is wat het lijkt

7 juli 2016 Leestijd 2 min

Leuk, alle vakantiekiekjes van je vrienden kunnen zien via social media! Zo weet je tenminste hoe hun leven eruit ziet terwijl ze weg zijn. Alhoewel: we weten allemaal dat je op Facebook alleen maar de hoogtepunten en opgeleukte foto鈥檚 te zien krijgt. Dat je een beetje kritisch moet blijven, bewijzen deze foto鈥檚 wel.

afbeelding

Lekker bruin, lekker strak en om op te eten. Maar zijn het benen of knakworstjes op je tijdlijn? Niets is wat het lijkt!

afbeelding

Weet je zeker dat die vriendin van je op Ibiza zit, of is ze misschien gewoon naar het Dolfinarium?

Ken je Zilla nog, het meisje dat deed alsof ze vijf weken in Azië zat maar stiekem op haar studentenkamertje in Amsterdam zat te photoshoppen? Als je deze laatste foto op Facebook voorbij zou zien komen, zou je nooit hebben geraden dat ‘ie nep was!

afbeelding

Of ken je Essena nog, die in november de Instagrambubbel knapte en liet zien wat het echte verhaal achter haar foto’s was? Honderd bijna-hetzelfde-maar-net-niet-goede foto’s in de prullenbak, pijnlijke houdingen om op met de goede hoek op de foto te staan en meerdere apps om de foto’s te bewerken: het was haar leven, totdat ze besloot de neppe kant van social media te laten zien.

Social media is hartstikke leuk, maar onthoud dat het soms ook schijn kan zijn. Niet iedereen heeft een leuker leven dan jij. Draag jij een masker op social media?

afbeelding

Zilla: ''Ik wilde laten zien dat alle beelden tegenwoordig gemanipuleerd zijn, in welke vorm dan ook. We weten allemaal wel dat de modellen in tijdschriften gephotoshopt worden, maar we beseffen nog niet goed genoeg dat het overal om ons heen gebeurt. Dat we op Facebook allemaal ons eigen leven vormgeven door te filteren wat we wel en niet laten zien of met Instagram een filtertje eroverheen te gooien. De waarheid wordt gewoon mooier gemaakt.''

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕