Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Saskia (23) deelt haar favoriete bijbeltekst: “God strijdt mijn strijd met fysieke en mentale problemen”

15 juni 2021 · Leestijd 3 min

Op Insta vroegen wij jullie om je favoriete bijbeltekst met ons te delen. De 23-jarige Saskia vecht al jarenlang tegen fysieke en mentale problemen en legt uit hoe Exodus 14:14 haar daarin helpt.

De HEER zal voor u strijden, u hoeft zelf niets te doen.’

“Een paar maanden geleden ontdekte ik Exodus 14:14. Ik keek een webinar waar een van de sprekers – Jocelynn van de Berg - vertelde dat dit haar favoriete bijbeltekst was. Het voelde direct alsof de tekst voor mij was bedoeld. Het was dé bijbeltekst die ik op dat moment nodig had. Het gaf mij inzicht in de strijd die ik al jarenlang tegen mentale en fysieke problemen voer.”

SOLK

“In 2013 is SOLK (Somatisch, onverklaarbare, lichamelijke klachten, red.) bij mij vastgesteld. Dit houdt in dat ik continu lichamelijke klachten heb, zoals misselijkheid, buikpijn en rugpijn. De pijn wordt veroorzaakt door psychische problemen. Omdat ik daardoor altijd pijn heb - die ik niet wil voelen – heb ik mijn gevoel afgesloten. Dit zorgt ervoor dat ik mijn eigen gevoel niet voel, maar het lukt me daardoor ook niet om geborgenheid bij God te voelen. In het gevecht met mijn klachten ben ik mijn geloof daarom soms kwijt. Ik bid wel voor wat me dwars zit, maar het voelt alsnog alsof ik er alleen tegen moet vechten. Mijn geloof blijft heel vlak en gaat niet de diepte in. Ik weet dat God er voor me is, maar ik voel dat niet.”

Exodus 14:14

“Om me te realiseren dat ik niet alleen ben in mijn strijd, is Exodus 14:14 erg belangrijk voor mij. De tekst vertelt dat je moet stoppen met alles zelf doen. Ik hoef alleen maar stil te zijn en hem te volgen. God strijdt mijn strijd. Ondanks dat ik God – door mijn stoornis - nog steeds lastig kan voelen, geeft dit idee mij wel rust. De tekst schiet vaak door mijn hoofd heen. Bijvoorbeeld wanneer ik mij alleen voel, zoals vorige week. Sinds drie weken zit ik intern in therapie voor mijn klachten en ik was erg boos op mijn therapeut. Het liep allemaal niet zoals ik dat wilde en ik had echt het idee dat ik er alleen voor stond. Op dat moment dacht ik aan de tekst en zei tegen mezelf: ‘Oké, stop met vechten. Er is iemand die naast je staat, die je vastpakt en helpt. Hij strijdt voor je. Je hoeft het niet zelf te doen.’ Wanneer ik me de tekst herinner, word ik weer rustig. Ik weet dan dat ik niet alleen ben.”

Exodus 14:14 helpt Saskia de lastige momenten door, maar er zijn nog véél meer mooie bijbelteksten. Klik hier voor 11 bijbelteksten die jou helpen als je er even doorheen zit!

Geschreven door

Else Marie

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡