Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marks broers sloegen hem het ziekenhuis in: “Ik voelde dat het geen stoeien meer was”

8 januari 2023 · Leestijd 3 min

Broers die elkaar af en toe in de haren vliegen, het komt in veel gezinnen voor. Maar dat zo’n gevecht ook echt gevaarlijk wordt, zag Mark (18) niet aankomen. Zijn twee broers sloegen hem het ziekenhuis in. Mark: “We hadden vaak ruzie, maar dit ging echt mis.”

Altijd gedoe

“Ik ben de jongste thuis en daardoor zijn mijn ouders iets minder streng. Ik hoef bijvoorbeeld niet meer op tijd thuis te zijn, zoals mijn broers vroeger. En ik krijg kleedgeld, terwijl zij dat niet hadden. Op een gegeven moment heb ik wat kleedgeld gespaard om een paar sneakers te kopen die ik al heel lang wilde. Ze waren duurder dan ik dacht, dus heeft mijn vader iets bijgelegd. Hij wist hoe graag ik deze schoenen wilde. Ik heb nooit een goede band met mijn broers gehad, maar toen ze dit hoorden ging het echt mis.”

Schreeuwend door het huis

“Mijn broers waren woedend toen ze hoorden wat mijn vader had gedaan. ‘Wij hebben nooit een cent gekregen, moeten nu ook alles zelf betalen en arme Markje krijgt alles cadeau’, schreeuwden ze tegen mijn vader. Eigenlijk wilde ik die schoenen al niet meer, maar mijn vader stond erop dat ik ze kocht.”

Loopt uit de hand

“In de weken daarna heb ik mijn broers nauwelijks gesproken. Ze ontliepen me en aan de eettafel zeiden ze geen woord. Ze praatten alleen met elkaar, ik voelde me heel eenzaam thuis. Ik bood mijn excuses aan, maar niks had zin. Het leek alsof onze band nooit hersteld kon worden. Op een ochtend liep het volledig uit de hand.”

Niet zo’n grappig verhaal

“Mijn ouders waren op werk, ik zat te ontbijten toen mijn broers beneden kwamen. Ik had net een leipe droom gehad, dus probeerde – tegen beter weten in – een leuk gesprek aan te knopen. In de droom woonde ik in een villa, en mijn broers waren mijn butlers. Het sloeg helemaal nergens op, gewoon een grappig verhaal. Maar mijn ene broer flipte compleet: ‘Zélfs in je droom denk je dat je beter bent dan wij!’. Het werd zwart voor zijn ogen en hij duwde me met stoel en al omver. Ik knalde met mijn hoofd op de grond, en begon keihard te bloeden. Dit was geen stoeien meer. Ik zag hoe hij mijn armen vasthield, terwijl mijn andere broer mijn nieuwe, dure schoenen van mijn voeten trok en in de wc gooide. Lachend vertrokken ze naar school, mij op de grond achterlatend.”

Ziekenhuis

“Ik belde mijn moeder en vertelde dat ik was gevallen. Ze zou te verdrietig zijn als ze het echte verhaal wist. In het ziekenhuis werd de wond in mijn hoofd gehecht. Mijn broers praten nog steeds niet tegen me. De schoenen heb ik weggegooid. Ik hoop heel erg dat het ooit nog goed komt tussen ons.”

BEAM 'vertaalt' in de serie Bijbelvirals met een knipoog Bijbelverhalen die vandaag de dag zeker viral zouden zijn gegaan. Herken jij dit verhaal?

Ex-deelnemer Married At First Sight is woest: “We hadden een deal!”

Lees ook over:

Ex-deelnemer Married At First Sight is woest: “We hadden een deal!”

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡