Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marjolein (23) over haar kleding: “Ik wil mijn broeder geen aanstoot geven”

25 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Er is al een tijdje een nieuwe trend in kledingland: modest fashion. Bekende winkelketens hebben een kledinglijn die langer, wijder en bescheidener is. Voor Marjolein (23) is deze trend niets nieuws. De jonge vrouw uit Barneveld kiest al een jaar bewust voor het dragen van bedekkende kleding.

Aan het Reformatorisch Dagblad vertelt Marjolein: “In mijn dagelijks leven draag ik gewoonlijk een los vallende rok die over mijn knieën valt en een loszittend shirt. Ook kies ik ervoor om mij eenvoudig te kleden zonder opvallende kleuren en teksten.”

Haar kledingkeuzes zijn gemaakt op basis van verschillende Bijbelverzen die ze heeft gelezen, waaronder 1 Timotheüs 2:9 en Romeinen 14:13. Dat anderen niet door haar kleding beïnvloed worden, ziet ze als gedeelde taak: “Ik zie het zo: het is volledig mijn verantwoordelijkheid om geen aanstoot te geven, maar tegelijkertijd ook volledig de verantwoordelijkheid van de ander om geen aanstoot te nemen.”

Wil jij meer lezen over Marjoleins overtuiging? Check het hele artikel over lange en wijde kleding bij Reformatorisch Dagblad.

Geschreven door

Annemarijn

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡