Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Paus keurt BEAM Kerkdienst goed: "Preken moeten niet langer zijn dan tien minuten"

17 september 2021 Leestijd 2 min

Goed nieuws! De BEAM kerkdienst weet de kijker te boeien, en in het bijzonder met de preek. Het is namelijk zo dat de gemiddelde gelovige maximaal acht minuten ingespannen naar een preek kan luisteren. Daarna moet de spreker er snel een einde aan breien, zodat de toehoorder in tien minuten de boodschap heeft meegekregen.

Het was niemand minder dan paus Franciscus die dit nieuws naar buiten bracht. Toen hij in Bratislava de Slowaakse bisschoppen en priesters toesprak, deelde hij zijn zorgen over lange preken. Een preek van veertig of vijftig minuten over een onderwerp waar je niets van snapt? Dat leek hem geen goed idee. ‘De mensen moeten vertrekken met een idee, een beeld en iets wat hun hart geraakt heeft,’ zei Franciscus. Tenzij het een heel interessante preek is natuurlijk. Dan, maar alleen dan, kan een preek volgens paus Franciscus ook de vijftien minuten aantikken.

Goed nieuws, zo’n verkorte preek, maar voor de BEAM kerkdienst eigenlijk al wel oud nieuws. Is het je wel eens opgevallen dat de preek van de BEAM kerkdienst nooit langer is dan negen minuten?

Sprekers zullen niet allemaal de goede raad van de paus ter harte nemen. Mocht je nu in een kerk zitten waar die tien-minuten-regel nog niet is doorgevoerd, dan helpen we je graag om je aandacht erbij te houden met deze tien tips!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕