Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lieneke kreeg een crush op het animatiekarakter van de camping: ‘We zochten stiekem naar zijn naamkaartje’

27 augustus 2022 · Leestijd 3 min

Wie kent ze niet: het animatieteam op de camping. Levend stratego, volleybaltoernooien, minidisco’s en buikschuifbanen: ze organiseren allemaal activiteiten tijdens je verblijf op de camping. Zo ging Lieneke (16) nietsvermoedend naar een activiteit van het animatieteam. En daar zag ze hem: “Ik vond het direct zo’n leuke jongen!”

Knutselochtend en minidisco

“Deze zomer ben ik naar Limburg op vakantie geweest en we zaten daar op een superleuke camping. Er werd van alles georganiseerd door het animatieteam, maar niet zoveel voor mijn leeftijd”, vertelt Lieneke. Gelukkig waren haar nichtjes ook op de camping en zij wilden niets liever dan dat Lieneke meeging naar kinderactiviteiten. “Dat was natuurlijk niet voor zestienjarigen bedoeld, maar ik vond het wel grappig om met mijn nichtjes te knutselen en te dansen.”

Toen ik de volgende dag kwam, was hij opeens verdwenen

Daar viel me al gauw iemand van het animatieteam op. “Bij de kinderactiviteiten kwamen er twee karakters die de kinderen vermaakten. De jongen die dat deed, viel gelijk op door zijn grapjes en hoe hij de kinderen aan het lachen maakte. Ik vond hem gelijk zó leuk”, vertelt Lieneke lachend. “De volgende ochtend stond ik al vroeg klaar om met mijn nichtjes naar de knutselochtend te gaan, hopend dat hij er weer zou zijn. Maar helaas: hij was nergens te bekennen.”

Op onderzoek in het zwembad

“Een beetje teleurgesteld ging ik de volgende dag naar de minidisco. Het was die dag verschrikkelijk warm, dus het werd dit keer minidisco-zwemmen. En daar zag ik hem weer. Nu niet als grappig kinderkarakter, maar hij hielp om alles klaar te zetten voor de activiteit”, vertelt Lieneke. Ze hield hem goed in de gaten, maar durfde niet naar hem toe te gaan. “Dat leek me zo ongemakkelijk”, zegt Lieneke lachend. “Maar mijn broertje had een plan om achter zijn naam te komen.”

Heel stiekem liep hij langs hem, maar daar viel gelijk iets op

Lienkes broertje zou heel voorzichtig, steeds iets verder naar voren gaan en dan stiekem langs hem lopen. “Hij vond het heel grappig dat ik een oogje op de jongen van het animatieteam had en wilde me graag helpen. Toen hij na een tijdje terugkwam, wist hij de naam van de jongen. Maar ook dat hij al een vriendin had.”

Reactie van de familie

Even baalde Lieneke enorm. “Natuurlijk vond ik het jammer om te horen dat hij al een vriendin had, maar daarna vond ik het ook wel prima”, vertelt Lieneke. Haar moeder en andere familie op de camping zagen de match wel zitten. “Zij vonden hem ook een heel leuke jongen. Maar ik kende hem helemaal niet en wist tot in het zwembad zijn naam niet eens.”

“Op de minidisco zag ik hem voor het laatst, want die dag erna ging ik weer naar huis”, zegt Lieneke. Op de vraag of ze hem nog via insta heeft opgezocht, schiet Lieneke weer in de lach. “Nee, dat heb ik niet gedaan. Op de camping hebben mijn familie en ik ons heel erg vermaakt om achter zijn naam te komen. Maar voor nu is het prima zo”, sluit Lieneke af.

Benieuwd naar do’s en dont’s bij een zinderende zomerliefde? Check hier een aantal tips van BEAM’ers!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡