Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Do’s en dont’s bij een zinderende zomerliefde

27 juli 2017 · Leestijd 3 min

Je bent op een prachtige locatie, het zonnetje schijnt en je nipt aan een ijskoud drankje. Je voelt je goed, het is zomer en voordat je het weet overkomt het je: een ontluikende vakantieliefde. Superleuk, maar vind je het stiekem toch een beetje lastig? Houd dan deze do’s en dont’s in gedachten.

Je keek al een tijdje hunkerend naar hem/haar, maar eindelijk is het zover. Jullie gaan samen een ijsje eten bij de ijssalon in het dichtstbijzijnde dorpje.
DO

– Vertel aan je vriend(in) of ouders waar je naartoe gaat, neem genoeg geld en een werkende telefoon mee. Het kan zomaar zijn dat jouw Don Juan/Donatella niet zo charmant is als je had verwacht en je asap een einde aan de date wil breien. Wel zo fijn als je dan een hulplijn kunt inschakelen!
DONT – Ondanks dat je overal aan hebt gedacht, is het zonde als je bang bent voor wat er allemaal mis kan gaan. Je ziet vanzelf wel hoe de date verloopt. Misschien is het een grote flop. Maar hee, dan heb je wel weer een goed verhaal voor thuis. Na een awesome middag/avond is het tijd om weer terug te keren naar je tentgenoten. Ineens is daar het moment suprême: de afscheidskus.
DO - Enjoy this moment of summer magic.
DONT – Doe geen dingen waar je niet achterstaat. Voelt het niet goed, dan is het zeker niet magisch. Iemand anders moet ten alle tijden respect hebben voor je grenzen. Gebeurt dat niet? Dan is hij/zij je niet waard.  Het kan zomaar zijn dat je je op vakantie wat losser bent. Niet alleen ben je niet continu omringd door bekenden. Er wordt ook minder gelet op wat je allemaal uitspookt.
DO – Geniet van de rust en de vrijheid die bij de zomervakantie horen.
DONT – Doe geen dingen die je anders ook niet zou doen. Zonde als je achteraf spijt hebt van iets dat je gezegd of gedaan hebt. Je wilde dat deze zomer eeuwig zou duren, maar helaas. Er is een einde gekomen aan de vakantiepret. De tassen zijn weer gepakt en… het is tijd voor het afscheid van je summer crush.
DO – Ga bij jezelf na wat dit voor je betekende. Waren dit leuke dates op vakantie maar is het niks meer? Duidelijk. Maar als dat niet zo duidelijk is voor de ander als voor jou, is het wel zo eerlijk om dat aan te kaarten. Ben je écht verliefd en denk je dat de afstand te overbruggen is, ga dan het gesprek met je schatje aan nog voor je in de auto of het vliegtuig bent gestapt. Ook als de ander er niet hetzelfde in staat, is het fijn om duidelijkheid te hebben.
DONT – Loop niet te hard van stapel. Het komt voor dat een fling tijdens de vakantie helemaal geweldig is, terwijl het in het dagelijkse leven, wanneer jullie allebei jullie eigen verplichtingen (school, werk) hebben, toch tegenvalt. Houd, om teleurstelling te voorkomen, rekening met die mogelijkheid. En wie weet is dit wel je true love. Dan kom je daar vanzelf achter.  Maar de belangrijkste DO is toch wel, geniet van je vakantie en de (#summerlove)avonturen die je meemaakt. En niet te vergeten: deel ze met ons door een mailtje te sturen naar beamredactie @eo.nl of te appen naar het nummer 0683673700. 

Geschreven door

Anna Neeltje

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡