Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lenaa I Am: “Ik schreef mijn single binnen vijf minuten”

9 januari 2020 · Leestijd 4 min

Nederland kent een hoop christelijke muziek: Reyer, Hanne de Vries, De Rechtstaat en nog veel meer. Supervet natuurlijk en ondertussen timmeren ook een heleboel jonge christelijke artiesten hard aan de weg. Wat drijft hen en wat hopen ze met hun muziek te bereiken? Je leest het hier in de rubriek “Fresh Tunes”. Deze week: Lenaa I Am.

Info

Lenaa I Am is de artiestennaam van Helenaa (25). Helenaa zingt vanaf haar 16e in haar kerk en heeft 3 maanden geleden haar eerste eigen nummer uitgebracht.

Hoe omschrijf je jouw muziek?

"Vanwege de beat zou je niet snel zeggen dat het christelijk is, maar dat is het toch echt. Het is waarschijnlijk anders dan christelijke muziek die je gewend bent, maar uit de tekst wordt duidelijk dat het veel over het geloof en God gaat. Christelijke muziek wordt soms als 'saai' gezien, dus ik besloot christelijke muziek met een lekkere beat te maken. Het goede nieuws probeer ik nog steeds te brengen, maar dan in een modern jasje!"

Hoe is je single tot stand gekomen?

"Mijn jeugd was niet altijd makkelijk. We hadden niet veel geld thuis en door veel verhuizingen was het niet vaak stabiel. Op mijn 18e werd ik depressief. Het voelde zo oneerlijk dat ik, met mijn goede christelijke levensstijl, het zoveel slechter getroffen had dan mensen die niet gelovig waren. Zo besloot ik om alles rond het geloof te laten vallen. Ik ging niet meer naar de kerk, ik gebruikte alcohol en drugs en het ging eigenlijk heel slecht met me. 

Helaas voelde ik met deze nieuwe levensstijl nog steeds een bepaalde leegte. Ik voelde een verlangen om te bidden en heb dat ook gedaan. Dat moment was erg emotioneel, ik huilde veel en voelde dat God mij weer terug wilde hebben. Ik kreeg inspiratie voor een liedje waarin ik vertelde dat ik me zo verdwaald voelde. Zo is ‘Lost’ binnen vijf minuten geschreven."

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wat is de boodschap van 'Lost'?

"Het nummer is een roep naar God. Ik voelde dat het verkeerd was wat ik had gedaan en ik hoopte dat God me nog steeds zou accepteren. Dit is ook waar de tekst over gaat, ik vroeg aan God of Hij er nog steeds altijd voor me was ondanks alles wat ik had gedaan. Ik had God de rug toegekeerd, wilde Hij mij weer terug? Ondertussen ben ik ervan overtuigd dat Hij dat absoluut wil!"

Wat wil je bereiken met je muziek?

"Mensen bemoedigen! Ik vind het zo mooi als mensen me een bericht sturen via Instagram en zeggen dat ik ze geholpen heb. Ik hoop jongeren te inspireren om muziek te maken, ik wil laten zien dat je ook met christelijke muziek ver kan komen. Natuurlijk hoop ik ook dat mensen die God niet kennen op zoek gaan naar de God waar ik over zing. De boodschap die ik mee wil geven is: geef de hoop nooit op! Het geloof is voor mij iets waar ik aan vast kan houden in moeilijke tijden, dat wil ik iedereen laten ervaren. Just give it a try!"

Gaan we nog meer van je horen?

"Zeker! Ik ben momenteel druk bezig met mijn EP, die komt binnenkort uit. Ik heb hier heel veel zin in, nu kan ik eindelijk een aantal nummers die ik zelf heb geschreven uitbrengen. Verder word ik steeds vaker gevraagd om te zingen bij grote optredens, ik geniet hier erg van. Zo kan ik mensen blijven inspireren!"

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡