Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAM vroeg Lauren Daigle alles over muziek, geloof en mentale gezondheid: ‘Ik lees de Bijbel als routekaart’

De EO had een exclusief interview met Lauren Daigle waarbij BEAM ook vragen mocht stellen!

15 april 2024 · Leestijd 4 min

Met haar tweeëndertig jaar gaat ze alweer een tijdje mee in de christelijke muziek. En ook daarbuiten: om haar hit ‘You Say’ kon niemand heen. Zangeres Lauren Daigle heeft in de afgelopen jaren veel geleerd over haar geloof en haar mentale gezondheid. Die wijsheid deelt ze graag in een interview met BEAM.

Als ze haar zestienjarige zelf nu zou mogen toespreken zegt ze: “Blijf moedig en blijf doorgaan.” Lauren legt uit dat er zoveel in de wereld gebeurt momenteel: “Als je jong bent is het steeds ingewikkelder om dapper te zijn. Tegelijkertijd is dit het moment! Get ready for the ride’, roept ze enthousiast. “In de Bijbel staat dat je als christen bekend kunt staan om je liefde. Voor onszelf, voor de mensen om ons heen en voor God. Dat wil ik ook altijd laten zien.” Ze herinnert zich hoe ze op haar zestiende hongerig was naar meer van God. “Ik was altijd in de Bijbel aan het lezen en vroeg me dan af wat het voor mij betekende. Ik las het soms als een soort routekaart, op weg naar de volgende stap. Ik moedig iedereen nu ook aan om die ruimte te pakken, zoek naar waar God tot jou spreekt.” Ze lacht als ze zegt dat ze nu niet meer zo jong is als toen, maar dat “die aanpak nog steeds werkt”.

Mentale gezondheid

Toch is het niet altijd zo rooskleurig als het nu klinkt. Lauren weet dat zelf ook. Ze heeft lang last gehad van mentale issues, zoals angst- en paniekaanvallen. “In die tijd had ik mensen nodig die zeiden: ‘Kom op Lauren, we gaan dit samen doen’. Mensen die me meenamen, soms letterlijk naar een etentje bijvoorbeeld, en mensen die voor me baden. Ik weet nu hoe belangrijk het is als mensen ervoor kiezen om een encourager te zijn; je aan te moedigen. Ook al past het misschien niet altijd in je agenda om iemand te helpen, of misschien vraagt het iets van je eigen emoties, er zit echt kracht in om bewust naast iemand te gaan staan. Naast dat soort hulp heb ik ook professionele hulp gezocht. In therapie leerde ik waar mijn angsten vandaan kwamen en hoe ik ze kon aanpakken. De enige manier om ze te overwinnen was om er doorheen te gaan.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Goed nieuws

In haar muziek raakt ze dat thema van strijd en overwinning ook vaak aan. Haar grootste hit ‘You Say’ is daar een duidelijk voorbeeld van. Maar ook bijvoorbeeld ‘These Are The Days’. Een liedje dat past bij het thema GOED NIEUWS van de EO-Jongerendag 2024: “Dit liedje is een en al goed nieuws. Het gaat erover dat Jezus terugkomt op een dag. Daar kunnen we op rekenen. Geen tranen meer, geen pijn.” Dat laatste komt zo de Bijbel uitgerold: “Voor mij zijn dat zulke hoopvolle verzen. Ook al maak je nu misschien veel moeilijke dingen mee, dit is wel onze hoop.”

Singing a song of paradise

Believing the good news is alive

This is the great jubilation

This is what we came for, what He came for

Oh, these are the days, these are the days

These are the days we've been dreamin' of

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Lauren naar Amsterdam

Lauren heeft de routekaart nog lang niet uitgespeeld. “Momenteel lees ik Openbaringen” roept ze. “Ik heb het al wel vaker gelezen, maar ik wil het nog beter begrijpen. En als ik God zoek, luister ik ook vaak naar worshipmuziek.” Of dat haar eigen muziek is of van een collega blijft de vraag. Wil jij háár aanbiddingsliedjes dit jaar nog live horen? Check haar dan 12 juli in AFAS LIVE in Amsterdam.

BEELD: ANP

Het verhaal achter 'You Say' van Lauren Daigle

Lees ook over:

Het verhaal achter 'You Say' van Lauren Daigle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡