Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kun je vrienden blijven met je ex?

29 april 2017 Leestijd 3 min

'We blijven wel vrienden toch?', dit is misschien wel de meest gebruikte zin na het uitmaken van een relatie. Maar kun je wel vrienden blijven met je ex? BEAM zet vijf voor- en tegens voor je op een rijtje. Wat vind jij, kun je vrienden blijven met je ex?

Voors

1. Loslaten

Het is lastig om elkaar te kunnen loslaten als jullie nog regelmatig met elkaar afspreken als vrienden. Dit kan voor de een moeilijker zijn dan de ander. Gevoelens zijn ingewikkeld en misschien blijven jullie eigenlijk wel vrienden, juist omdat jullie nog niet klaar zijn om elkaar los te laten? 

2. Woede

Een relatie gaat niet zomaar uit en er kan nog een hoop onuitgesproken woede zijn. De kans is groot dat die opgekropte woede een keer gaat ontploffen terwijl jullie als vrienden iets hebben afgesproken. 

3. Jaloezie

Misschien doen jullie het wel heel goed als vrienden, maar wat als de ander ineens een nieuwe relatie krijgt? Het kan heel goed zijn dat er ineens bekende gevoelens om de hoek komen kijken en de een jaloers wordt. 

4. Vertrouwen

Is er vertrouwen geschaad tijdens jullie relatie? Waarom vertrouw je elkaar dan nog wel als vrienden?

5. Herinneringen

Jullie delen zoveel herinneringen en intieme momenten. Die zullen altijd komen bovendrijven wanneer jullie samen zijn. 

Tegens

1. Vergeving

Je moet de ander kunnen vergeven. Dus waarom kunnen jullie daarna geen vrienden worden en beginnen met een schone lei?

2. Herinneringen

Het feit dat jullie veel herinneringen delen, kan ook positief zijn. Jullie kunnen hier samen op terugkijken en misschien blijven het op deze manier juist mooie herinneringen, in plaats van slechte, waardoor je elke keer als je er weer aan denkt verdrietig wordt.

3. Vertrouwen

In een relatie vertrouw je alles aan elkaar toe en je kent elkaar door en door. Dit zou een goede basis voor een vriendschap kunnen zijn. 

4. De klik

Je relatiepartner is je beste vriend. Jullie hebben een bepaalde klik, anders waren jullie ook nooit bij elkaar gekomen. Dat het op romantisch vlak misschien is stukgelopen, wil niet zeggen dat jullie geen vrienden meer kunnen zijn. Die klik is er immers wel, toch?

5. Besparen van ellende

Het uitmaken van een relatie kan het begin zijn van een kleine onderlinge oorlog. Dit kun je besparen door direct te zeggen dat jullie wel vrienden blijven. Zo kunnen jullie op een volwassen manier omgaan met de situatie. Jullie hoeven niet elkaars spullen te verbranden, continu boze appjes naar elkaar te sturen of jullie gezamenlijke vrienden verplichten voor jou te kiezen en de ander te negeren. Wat vind jij, kun je vrienden blijven met je ex? Laat het weten in de reacties!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕