Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Isabel (16): “Ik stuurde hem elke avond minstens 10 naaktfoto’s”

3 mei 2017 · Leestijd 4 min

Isabel (16) speelde met haar klasgenoot Paul doen, durven of de waarheid op Snapchat. Ze ging steeds verder en uiteindelijk stuurde ze maandenlang naakte selfies naar Paul, op wie ze verliefd was. Op een dag werd Isabel in een nieuwe groepsapp van haar klas toegevoegd waar Paul iedereen net had verteld van haar naaktfoto’s. “Ik kon wel door de grond zakken en heb huilend op de wc gezeten.”

“In de tweede klas ging ik naar een nieuwe middelbare school. Paul viel me gelijk op, echt een knappe jongen. Het meest verliefd werd ik nog op zijn manier van praten, ik smolt door de lieve dingen die hij zei. Al snel hadden we een relatie, maar dit durfde ik niet aan mijn ouders te vertellen. Paul geloofde namelijk niet en ik wist dat mijn ouders dit niet leuk zouden vinden. Paul heeft uiteindelijk via mijn telefoon een netjes berichtje gestuurd naar mijn ouders dat hij mijn vriendje was. Mijn ouders waren vooral boos omdat ik ze nooit eerder wat over hem had verteld. Ik was te jong en mocht niet bij hem thuis zijn. Dit maakte onze relatie erg moeilijk en ik merkte ook nog eens dat hij veel appte met andere meiden. Om die redenen heb ik het na 1,5 maand weer uit gemaakt, helaas is dit niet waar het verhaal eindigt.”

“Onze kluisjes zitten boven elkaar, maar na onze korte relatie zei hij nooit meer dan: ‘Hoi.’ Wel bleven we veel appen en vond ik hem nog steeds leuk. Op een gegeven moment voegde ik hem toe op Snapchat waar we ‘doen, durven of de waarheid’ speelden. Iedere foto die ik maakte, ging een stukje verder. Hoe verder ik ging, hoe liever zijn woorden werden. Hij daagde me uit, ik was onzeker en ontzettend gevoelig voor zijn mooie woorden. De eerste naaktfoto was een grote stap, ik was bang hoe hij zou reageren. Hij was positief: ‘Je hebt een heel mooi lichaam!’ Ik was in de wolken, vanaf dat moment stuurde ik hem elke avond wel 10 naakte selfies, ik vertrouwde hem helemaal.”

Alle ogen in de aula waren op mij gericht

“Tot het moment dat ik mijn telefoon aanzette en wel 600 ongelezen appjes had. Paul had een groepsapp aangemaakt en aan mijn hele klas verteld dat ik hem de afgelopen maanden naaktfoto’s had gestuurd. Vooral de meiden uit mijn klas scholden me voor van alles uit en maakten me belachelijk. Toen ik buiten adem op de wc zat, stroomden de tranen over mijn wangen. Het ergste vond ik om de volgende schooldag de aula binnen te lopen en alle hoofden mijn kant op te zien draaien. Elke keer dat iemand naar me keek, voelde ik me veroordeeld en schaamde ik me diep. Hoe dom was ik dat ik die foto’s had verstuurd?!”

“Ik had het er met niemand over, behalve met God, die was toch al op de hoogte van deze hele ramp. Ik wilde het liefst van iedereen weg rennen, naar God ben ik juist toegerend. Hij maakte duidelijk dat mensen fouten maken en dat hij me wil vergeven. Dat heeft me geholpen en het klinkt als een mooi einde van het verhaal, maar ik schaam me nog steeds tegenover bijvoorbeeld mijn ouders. Ik weet niet of ik het ooit aan hen durf te vertellen. Mijn middelbare schooltijd is echt wel lastig geweest en ik ben blij dat ik binnenkort vmbo-eindexamen doe en opnieuw kan beginnen. Ik heb Snapchat verwijderd en als ik het ooit weer installeer, voeg ik alleen meiden toe. Ik heb intussen wel helder waar mijn zwakke punt ligt." 

Sexting, heb jij er wel eens mee te maken gehad? Lees hier onze tips als je hier op een goede manier mee om wilt gaan.

*De namen van Isabel en Paul zijn wegens privacyredenen gefingeerd.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡