Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Influencer Camel (24) heft Insta-account op voor relatie: ‘Al mijn harde werk voor niks’

3 februari 2023 · Leestijd 4 min

Met meer dan 200K volgers nam influencer Camel dit weekend een ingrijpend besluit: hij verwijdert al zijn social mediakanalen en dat allemaal voor de liefde. Hoe is hij tot dit besluit gekomen? En waarom wil zijn vriendin dit?

Alles wat mijn hart begeert 

“Als vijftienjarige jongen ben ik als influencer begonnen. Het startte simpelweg met vloggen op YouTube maar na een tijdje ging ik ook steeds vaker viraal op TikTok met grappige video’s. Op Instagram had ik voornamelijk grotere samenwerkingen met merken als Adidas, Nike en Daily Paper. Daarnaast mag ik vaak voor werk naar landen als Dubai of Zweden. Mijn ouders stonden niet altijd achter mijn keuze maar toen ze zagen dat ik echt hard ging en ik er wat van maakte, gaven ze mij hun zegen. Hierdoor had ik de motivatie om nog meer te groeien als influencer. Mijn vriendin Carmen is altijd een steun geweest voor mij. Al sinds mijn zeventiende zijn wij samen. Zij heeft mij groot zien worden als online bekendheid. Maar toch was zij daar niet altijd even enthousiast over.”

Ontevreden vriendin 

“Wat veel mensen vergeten is dat een online bekendheid zijn, betekent dat je altijd aan moet staan. Want alles wat er in je leven speelt, willen je volgers van je weten. Dit kon soms weleens in te weg zitten tussen mij en Carmen. Zij heeft liever niet dat ik altijd alles deel. Maar voor mij voelt het alsof ik dat moét doen, want dit willen mijn volgers zien. Afgelopen weekend was voor haar echt de druppel. Na het een heftige ruzie zei ze opeens: “Of je verwijdert al je social mediakanalen of het is écht klaar tussen ons, want ik kan niet zo langer verder. Dit sloeg bij mij in als een bom. Zij is alles voor mij, maar mijn carrière waar ik zo hard aan heb gewerkt ook. Als een kleine influencer met 2K volgers ben ik begonnen en nu vraagt ze mij om alles op te geven. Onmogelijk, dacht ik.”

Stiekem

“Ik heb die nacht niet geslapen. Alles wat ze gezegd had, bleef maar door mijn hoofd spoken. Ik praatte erover met mijn ouders. Zij zien écht toekomst met mij en Carmen en zouden het zonde vinden al ik alles voor social media opgeef. “Dan zoek je toch gewoon een normale baan, Camel,” zeiden ze. Ik was in de war en wist niet zo goed wat te doen. De volgende dag belde ik haar meteen om met haar af te spreken en het uit te praten. Geloof het of niet, ik had al mijn social media-accounts verwijderd voor mijn relatie. Nou ja, mijn YouTube- kanaal heb ik gewoon op privé gezet, maar dat hoeft ze niet te weten.”

Het is over

“Eenmaal aangekomen bij haar huis zag ik Carmen al op ons lievelingsplekje zitten. Ze knuffelde mij zoals altijd, maar het sprankeltje wat ik altijd in haar ogen zag, was er niet meer. “Wat is er nou, Carmen? Ik heb alles voor ons verwijderd. Ik heb mijn jaren van hard werken opgezegd voor ons. We beginnen gewoon helemaal opnieuw,” zei ik tegen haar. Ineens begon ze hard te huilen en gaf ze aan niet meer verder te willen. Ik was vergeten dat ze al mijn wachtwoorden heeft en ze heeft gezien dat ik mijn YouTube-kanaal op privé heb gezet in plaats van verwijderd. Met mijn handen in mijn haar zei ik tegen haar: “Carmen.. Ik heb alles verwijderd, maar dit kan ik écht niet opgeven...”

BEAM 'vertaalt' in de serie Bijbelvirals met een knipoog Bijbelverhalen die vandaag de dag zeker viral zouden zijn gegaan. Herken jij dit verhaal?

Marks broers sloegen hem het ziekenhuis in: “Ik voelde dat het geen stoeien meer was”

Lees ook over:

Marks broers sloegen hem het ziekenhuis in: “Ik voelde dat het geen stoeien meer was”

Geschreven door

Merveille

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡