Ga naar submenu Ga naar zoekveld

NIEUWS: Gor Khatchikyan spreker nummer twee op EO-Jongerendag 2022!

7 april 2022 · Leestijd 3 min

Spreker nummer twee is niemand minder dan Gor Khatchikyan! Ook hem kun je (net als spreker één, Shelton) kennen van de BEAM Kerkdienst. Gor is een Armeens-Nederlandse arts, schrijver en spreker. Van hem kun je leren hoe jouw woorden kracht hebben. Jij kunt spreken zoals God dat doet, en daarmee het verschil maken!

Welk woord heeft jouw leven veranderd?

“De zin die me altijd is bijgebleven is: ‘Jouw tijd komt nog wel’. Dit werd tegen me gezegd toen ik op de middelbare school zat. Mijn klasgenoten gingen naar Parijs, maar omdat ik nog geen verblijfsvergunning had, kon ik niet mee. Ik besloot toen om alsnog – illegaal – mee te gaan, zonder dat aan iemand te vertellen. Maar de directeur kreeg mijn plannen via via toch te horen, en riep me bij zich. Hij vertelde me dit toen met de boodschap: ‘Ga nu geen gekke dingen doen, dan kun je later genieten.’ Uiteindelijk ben ik niet meegegaan, en dat was een goede keuze. Jongeren zijn vaak bezig het met hier en nu, kunnen soms ongeduldig zijn. Maar weet ook dat je kan verwachten dat het uiteindelijk goed komt en beter wordt.”

Ben je gespannen voor de EO-Jongerendag?

“Ik heb wel eens voor een groter publiek gestaan, dus de hoeveelheid mensen maakt me niet perse zenuwachtig. Maar ik heb er vroeger al wel over gedroomd om ooit op de EO-Jongerendag te spreken. Ik was toen ook ongeduldig en wilde dat zo snel mogelijk bereiken, maar ik was er gewoon nog niet klaar voor. Dat ik er nu toch mag staan maakt dit daarom extra bijzonder. Het is heel cool dat ik een bijdrage mag leveren aan een evenement dat al zoveel generaties meegaat. En natuurlijk heb ik daarom ook gezonde spanning, ik ben ook maar een mens. Maar ik ga er vooral intens van genieten, want acht minuten zijn zo voorbij!”

Wat is iets dat niemand van jou weet?

“Een leuk feitje: de eerste keer dat ik naar de EO-Jongerendag ging, was ik op date! Het was helaas wel één grote ramp. Ik was zo onder de indruk van het evenement, het podium en alles wat er gebeurde, dat ik haar compleet vergat. Hoe ze heet? Dat laat ik toch maar even achterwege, haha!”

Wat gaan de jongeren hopelijk onthouden van jouw praatje?

“Ik ga natuurlijk iets vertellen over het thema Speak Life. Ik hoop jongeren mee te geven dat wie je ook bent, welke leeftijd je ook hebt: jij hebt altijd de keuze om leven te spreken, om te praten zoals God dat ook doet. Je kan daarmee zoveel bereiken en uitstralen naar je omgeving toe. Wat je zegt, lijkt misschien niet altijd belangrijk, maar jij kan juist het verschil maken. Als tieners met die boodschap in hun achterhoofd naar huis gaan, zou ik heel blij zijn.”

Het thema van de EO-Jongerendag 2022 is dus: SPEAK LIFE! Ben jij er bij? Reserveer nu je tickets!

Koop je ticket voor de EO-Jongerendag

Lees ook over:

Koop je ticket voor de EO-Jongerendag

Gor is één van de drie sprekers op de EO-Jongerendag. Lees hieronder alles over de andere twee, Jannica van Barneveld en Shelton Telesford!

NIEUWS: Shelton Telesford is de eerste spreker op de EO-Jongerendag 2022

Lees ook over:

NIEUWS: Shelton Telesford is de eerste spreker op de EO-Jongerendag 2022
NIEUWS: Jannica van Barneveld gaat spreken op de EO-Jongerendag 2022!

Lees ook over:

NIEUWS: Jannica van Barneveld gaat spreken op de EO-Jongerendag 2022!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡