Ga naar submenu Ga naar zoekveld

NIEUWS: Shelton Telesford is de eerste spreker op de EO-Jongerendag 2022

4 april 2022 · Leestijd 3 min

Van de drie sprekers op de EO-Jongerendag zal Shelton Telesford de eerste spreker zijn! Shelton (32) komt uit Almere en is zelf ook voorganger in een kerk. Je kunt hem misschien al kennen van zijn dans- en pianokunsten in de BEAM Kerkdienst. Op de EO-Jongerendag gaat hij het hebben over Speak Life! Wij stelden hem hierover een aantal vragen en kunnen nu al verklappen dat hij er enorm veel zin in heeft!

Welk woord heeft jouw leven veranderd? 

“Ik denk dat ‘matig’ een woord is dat veel invloed op me heeft gehad. Vroeger kon de juf op een rapport bolletjes aankruisen bij de keuzes: onvoldoende, matig, voldoende en goed. Je kan al wel raden dat de meeste bolletjes bij mij waren ingekleurd bij ‘matig’. Dat voelde frustrerend. Ik was dus niet slecht, maar ook niet goed. Ik denk dat dat woord mijn schoolperiode heeft getekend. Ik was nergens echt een uitblinker in en kreeg vaak te horen dat er nog wel werk aan de winkel was. Die ervaring op school zorgde ervoor dat ik nu nog steeds vaak moeite doe om indruk te maken. Ik wil boven die matig zitten.”

Wat doe jij als je heel gespannen bent? 

“Hoe groter het ding is dat ik moet doen, hoe meer ik ervoor bid. Als ik zenuwachtig ben, weet ik dat ik aan God mag vragen of Hij erbij zal zijn. Daarnaast vind ik het fijn om muziek te luisteren als ik stress heb. En dan vooral geen kalmerende muziek, maar juist energieke muziek waar ik vrolijk van word! Een grappig ding wat ik ook doe, is oefenen in de woonkamer. Ik doe gewoon alsof ik mijn praatje hou voor een onzichtbaar publiek.”

Wat is iets wat niemand van je weet? 

“Ik ken maar liefst drie akkoorden op de gitaar, waar ik meer dan 100 liedjes mee kan spelen. Wanneer mijn zoontje van twee gaat slapen, pak ik mijn gitaar en wat worship nummers erbij en speel ik liedjes voor hem. Het is heel schattig want hij heeft zelf ook een kleine gitaar. Voor hem ben ik op dat soort momenten zijn rockster, terwijl ik dus maar drie akkoorden kan spelen.”

Wat gaan bezoekers na de EO-Jongerendag hopelijk onthouden van jouw praatje?

“Ik hoop dat ze onthouden dat je God niet alleen terug kan vinden in de Bijbel, maar dat Hij ook in je in dagelijks leven aanwezig is. God spreekt door de Bijbel, maar ook door mensen om je heen. Hij is altijd betrokken in jouw leven. Soms kom je in moeilijke situaties terecht en zou je willen dat God op dat moment gelijk een antwoord voor je klaar heeft. Helaas is dat niet altijd zo. Soms heeft Hij je allang een antwoord gegeven of wil Hij dat je mag weten dat je op Hem mag vertrouwen en dat Hij voor je zal zorgen.”

Het thema van de EO-Jongerendag 2022 is dus: SPEAK LIFE! Ben jij er bij? Reserveer nu je tickets!

Koop je ticket voor de EO-Jongerendag

Lees ook over:

Koop je ticket voor de EO-Jongerendag

Geschreven door

Tirza

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡