Ga naar submenu Ga naar zoekveld

NIEUWS: Jannica van Barneveld gaat spreken op de EO-Jongerendag 2022!

7 april 2022 · Leestijd 3 min

Dit jaar mogen we drie sprekers verwelkomen op het grote podium in Ahoy tijdens de EO-Jongerendag. Een van die sprekers is Jannica van Barneveld (33). Je hebt haar kunnen zien bij Mozaïek als spreker en worship leader, óf bij de BEAM Kerkdienst. Dit jaar hoor je Jannica spreken op de EO-Jongerendag over het thema Speak Life. Om Jannica wat beter te leren kennen, deden we alvast een kleine Q&A.

Welk woord heeft jouw leven veranderd?

“Het woord dat mijn leven heeft veranderd, is niet zo leuk. Ik word heel vaak ‘klein’ genoemd. Voor Nederlandse begrippen ben ik met mijn 162 centimeter ook niet zo lang. Ik werd al ‘ukkie’ en ‘kleintje’ genoemd op de basisschool, maar zelfs nu vinden mensen het nog leuk om vol verbazing te benoemen hoe lang ze zichzelf voelen naast mij. Door die opmerkingen dacht ik vroeger vaak dat ik niet zoveel voorstelde of niks te zeggen had. Nu ik ouder ben, is dat minder. Ik heb ontdekt dat God ons allemaal uniek heeft gemaakt. De een is heel erg lang en ik ben toevallig klein. God houdt van mij zoals ik ben en dat is genoeg.”

Wat doe jij als je heel gespannen bent?

“Op de EO-Jongerendag komen vijftienduizend jongeren. Ik heb nog nooit voor zo’n groot publiek gestaan. Ik ging vroeger altijd naar de EO-Jongerendag en ik vind het bijzonder dat God mijn weg zo heeft geleid, dat ik er nu mag spreken. Ik vind het spannend, maar het is wel gezonde spanning. De zenuwen komen vooral op de dag zelf. Je hebt altijd een wachttijd voordat je het podium op moet als je spreekt of zingt. Die paar uur zijn echt killing. Je kijkt dan nog tien keer naar de tekst op je papiertje en loopt om de paar minuten naar de wc.”

Wat is iets wat niemand van je weet?

“Ik ben een open boek, dus de meeste dingen weten mensen wel. Iets dat ze misschien niet weten, is dat ik vroeger een gigantische skater was. Het was in mijn tijd heel cool om te skateboarden. Ik zag er ook uit als een skater met een ketting aan mijn broek met scheuren en hetzelfde kapsel als Avril Lavigne. Zo ging ik dan met mijn vrienden naar de skatebaan in Rotterdam. Ik kon zelfs een ollie (skateboard sprong waarbij het skateboard aan je voeten blijft hangen).”

Wat gaan jongeren na de EO-Jongerendag hopelijk onthouden van jouw praatje?

“Het thema is Speak Life: woorden van leven spreken. Ik geloof echt dat je iemand kan veranderen door woorden van leven te spreken. Zoals het woord ‘klein’ veel impact op mijn leven heeft gehad, kan je ook een verschil maken met positieve woorden.”

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡