Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit gebeurt er als je doodgaat in het vliegtuig

12 september 2018 · Leestijd 3 min

Als je erover nadenkt is het wel gek hé, de dood. Het kan iedereen op iedere plek overkomen. Best eng eigenlijk. De redactie van BEAM ging daarom op onderzoek uit. Want wat gebeurt er eigenlijk met je als je overlijdt in het vliegtuig?

Paniek

Stel, je zit in het vliegtuig en plotseling ontstaat er paniek bij de passagiers om je heen. De man twee rijen voor je, waarvan jij dacht dat hij lekker aan het slapen was, blijkt geen pols meer te hebben. Je vliegt net over de Atlantische Oceaan dus landen kan het vliegtuig nog niet. Natuurlijk is dit geen fijn scenario om over na te denken, maar het is toch wel goed en interessant om te weten wat er dan gebeurt. 

Hugo, Hugo

Het cabinepersoneel weet altijd heel goed wat ze moeten doen. Ze werken vaak met codes, omdat ze de passagiers niet nog zenuwachtiger willen maken. Een van die codes is Hugo. Deze code wordt gebruikt om aan te geven dat er een lijk aanwezig is in het vliegtuig. Dit kan gaan om iemand die net is overleden in het vliegtuig, maar soms worden er ook lijken vervoerd vanaf het vertrekpunt. Best wel creepy, maar laat dat je vooral niet afschrikken. Deze mensen worden vervoerd naar hun eigen land, zodat familie en vrienden afscheid kunnen nemen. Dat is alleen maar mooi, toch? 

Mythe

Als iemand is overleden in het vliegtuig brengen ze het lichaam naar een andere ruimte. Veel mensen denken dat het lichaam dan in de wc wordt gelegd, maar dat is gewoon een mythe. Je kan nog steeds naar het toilet en de lichamen worden naar een ruimte gebracht waar de passagiers niet kunnen komen. Vaak is dit de rustruimte van het personeel, maar sommige vliegtuigen hebben een speciale ruimte voor dit soort ongevallen. Als het vliegtuig is geland wordt ervoor gezorgd dat het lichaam zo snel mogelijk terugkomt bij de familie. 

Wees nu vooral niet bang om te gaan vliegen en leef je leven zo mooi als je kan. Vind je dit onderwerp nou interessant? Dan is hier is nog een artikel voor je! 

Heb jij ons nieuwe magazine al gelezen? Vraag nu een gratis exemplaar aan of word BEAM supporter! 

Geschreven door

Anouk Timmer

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡