Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Daniëlle: ‘In één dag had ik er duizend potentiële vriendinnen bij’

5 juli 2022 · Leestijd 3 min

Ik heb een grote wens voor deze zomer: deel worden van een vriendinnengroep. Dat vind ik best eng om toe te geven. Ik voel me niet eenzaam, want ik heb leuke losse vriendschappen, maar wel eenzaam in dit probleem: het niet hebben van een vriendenGROEP. Nu er eindelijk weer een zomer zonder lockdown voor de deur staat, wil ik alles eruit halen: naar het strand, dagjes weg, het terras op. Het enige dat ontbreekt is een groepsapp met leuke mensen waarin ik af en toe kan droppen: ‘Wie heeft er zin om vandaag wat te doen?’

Als dit zo’n diep verlangen is, dan moet ik toch actie ondernemen? Ik zou een soort oproep moeten doen. Tegelijkertijd betekent dat, dat ik moet toegeven aan iedereen dat mijn leven niet perfect is. Dat ik een afslag heb gemist toen al mijn leeftijdsgenoten vriendengroepen voor het leven aan het maken waren. Is het nu dan te laat om nog zo’n groep te vinden? Heb ik gewoon pech gehad?

Niet alleen

Met het idee dat ik toch niets te verliezen had, besloot ik mijn grootste angst op TikTok te gooien: dat ik nooit een leuke vriendinnengroep ga hebben. Na vijf minuten waarin ik welgeteld nul views krijg, leg ik mijn telefoon een tijd weg. Zie je wel. Ik ben de enige met dit probleem. Flash forward naar twee uur later: 30K views en vijfhonderd reacties 😱. Met open mond staar ik naar mijn scherm. “Meid, ik herken dit zo erg”, “Laten we een keer afspreken”, “Ik dacht dat ik de enige was”. Ik zal bekennen dat ik een traantje weg moest pinken toen ik dit zag, omdat een issue waar ik al maanden alleen mee rondloop blijkbaar ook speelt bij duizenden anderen.

De weergave van deze TikTok vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Viral

Inmiddels heeft deze video 180K views, 8324 likes en 1181 reacties. Dat zeg ik niet om te flexen, maar om te laten zien dat veel meer mensen zich wel eens alleen voelen dan je denkt. Over twee weken staat een datum geprikt om uit eten te gaan met tien meiden die een reactie achterlieten op mijn TikTok. Spreek dus je onzekerheden uit zodat er iets aan gedaan kan worden. Zo wordt het een (h)eerlijke zomer.

Bouke (21) werd bedreigd op zijn bijbaantje: ‘Hij gooide een keukenmes naar me’

Lees ook over:

Bouke (21) werd bedreigd op zijn bijbaantje: ‘Hij gooide een keukenmes naar me’

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡