Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charlotte is – na een heftig jaar – terug bij BEAM!

7 december 2017 · Leestijd 3 min

In november 2016 besloten Charlotte en haar man Rik alles achter zich te laten en naar Haïti te gaan om een jaar lang vrijwilligerswerk te doen. Het werd het heftigste jaar van hun leven waar de tegenslagen zich opstapelden. Nu is Charlotte weer terug bij BEAM: “Ik vind het heerlijk om in een vertrouwde omgeving te zijn. Als ik tijdens de spits in de trein sta, lijkt het alsof er niets veranderd is.”

JE BENT TERUG!! Wat ga je doen?
“Ik kom weer fijn schrijven én ik word de nieuwe senior van het BEAM Magazine. Dit betekent dat ik alles rondom het magazine ga coördineren: een nieuwe uitdaging die ik echt heel leuk vind! Ik heb er echt even goed over nagedacht toen ik werd opgebeld: is dit wat ik wil? Maar ik ben echt blij dat ik terug ben. Het voelt goed.”

Haïti ging helemaal niet volgens plan. Hoe voel je je daarover?
“We zouden een jaar vrijwilligerswerk gaan doen in Haïti, maar dit liep heel anders. Ik kreeg een hernia en de vader van mijn man Rik overleed heel plotseling. Dit was in het weekend dat BEAM collega Joram Kaat ons bezocht voor een speciale aflevering van BEAM Redactie TV. Door een opstapeling van nog veel meer dingen besloten we terug te gaan naar Nederland. Ik kan er kort of lang over praten: Het was echt niet leuk.

Later zijn we Stichting Bootvluchteling gaan ondersteunen op Samos (Griekenland) en hebben we nog een reis naar Israël gemaakt. Het was een bizar jaar en ik heb het soms uitgeroepen naar God. Toch wil ik hem vertrouwen en denk dan maar: ‘Het zal wel, Hij weet het wel.’

Als ik alles terug zou kunnen terug draaien, zou ik dat doen. Vooral omdat mijn schoonvader overleden is. Wel sta ik nog steeds achter onze keuze om alles achter te laten en de wijde wereld in te gaan, ondanks het gedoe. We hebben mega veel geleerd, dat had ik niet willen missen.”

Charlotte is dus terug bij BEAM! Check de BEAM LIVE uitzending waar ze haar verhaal doet en houd BEAM (Magazine) in de gaten voor nog veel meer van Charlotte.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡