Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Boer Willem getuigt in Boer Zoekt Vrouw: “Geloof is voor mij een levenswijze”

15 mei 2020 · Leestijd 2 min

Afgelopen zondag werd het laatste seizoen van Boer zoekt Vrouw uitgezonden op TV. Hierin zagen we de boeren, met en zonder nieuwe geliefde. Boer Willem, een boer die we alleen maar online konden volgen dit seizoen, was ook aanwezig. En na lang zoeken en wat ups en downs is het hem ook gelukt een vrouw te vinden. Met haar deelt hij niet alleen zijn liefde, maar ook het christelijk geloof.

In het interview dat met alle boeren voor af aan het seizoen gehouden werd, vertelt Willem waarom het geloof zo belangrijk voor hem is: “Ik ben zelf gelovig en heb een protestantse achtergrond. Ik zou het heel fijn vinden als een vrouw een christelijke achtergrond heeft of in ieder geval bereid is ervoor open te staan. Ik doe veel in de gemeenschap, ik probeer goed voor een ander te zijn. Voor de mensen die ik ken en die ik niet goed ken. Het geloof is voor mij een levenswijze die ik praktiseer. Voor mij betekent dat integer zijn, loyaal, eigenlijk allerlei vormen van goed. Mijn woord houden. Dat is voor mij echt belangrijk.”

Kijk hier het fragment terug vanaf 50:22

De ware

En toen vond hij Rineke. Zij kwam op bezoek op de boerderij en het klikte. Wel maakte Rineke het voor een tijdje uit, omdat ze niet zeker wist of Willem wel de man was die ze zocht. Maar de kriebels bleven dus nam ze toch weer contact op en sindsdien hebben Willem en Rineke het erg goed samen!

Willem is blij met Rineke, ze verschillen niet veel van elkaar en hebben veel dezelfde eigenschappen, zo is Rineke ook christelijk en denken ze hetzelfde over dingen. Ze zijn heel erg blij met elkaar en hebben officieel een relatie. En als het aan Rineke ligt, hebben deze twee een toekomst samen: “Ik denk dat we over 3 jaar wel aan trouwen kunnen denken.”

BEELD: KRO-NCRV

Lees hier over boer Jos uit een vorig seizoen van Boer zoekt vrouw!

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡