Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit nummer gaat viral: het is eigenlijk het Bijbelverhaal van Job

12 maart 2024 · Leestijd 4 min

Benson Boone. Vorige week zei het je misschien niets, nu gaat hij wereldwijd viral met het nummer 'Beautiful Things'. Terwijl hij plek één van alle hitlijsten aan het veroveren is, heb je misschien helemaal niet door wat de diepe betekenis is die schuil gaat achter dit nummer. Wij helpen je op weg (het is namelijk dieper en christelijker dan je denkt).

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geloof

Misschien denk je: weer zo'n typische zoetsappige love song. Punt 1: Klopt ook. Punt 2: Dit liedje kun je ook horen als een gesprek met God. Benson Boone geeft in zijn eigen TikToks aan dat hij een christelijke achtergrond heeft. Zijn familie komt uit een mormoonse gemeenschap. We weten niets over zijn huidige relatiestatus met God, maar 'Beautiful Things' verraad dat hij nog steeds bezig is met zijn geloof.

Angst

Benson schreef het nummer toen hij net een nieuwe liefdesrelatie had. Hij zegt hier zelf het volgende over: 'Voor het eerst in mijn leven had ik het gevoel niet de controle te hebben over hoe de relatie af zou lopen. Het was de eerste keer dat ik oprecht doodsbang was om iets te verliezen.' In het liedje wordt duidelijk dat hij juist met die angst naar God gaat. In het eerste verse zingt Benson:

But I know the things He gives me, He can take away

Maar ik weet dat de dingen die Hij geeft, Hij ook kan wegnemen

Deze zin kan je bekend voor komen. Het komt namelijk rechtstreeks uit het Bijbelboek Job: En hij zei: ‘Naakt ben ik uit de schoot van mijn moeder gekomen, naakt zal ik tot de aarde terugkeren. De HEER heeft gegeven, de HEER heeft genomen, de naam van de HEER zij geprezen.' (Job 1:21)

Bijbelboek Job

Het refrein wat hier op volgt, kun je dus zien als een schreeuw naar God. Een gebed naar boven om zijn relatie en familie niet kwijt te raken. Gebaseerd op het Bijbelboek Job dus, waar God de duivel de macht geeft om alles af te nemen van Job. Job 1:12 - Toen zei de Heer tegen de duivel: "Goed. Met alles wat Job heeft, mag je doen wat je wil. Maar Job zelf mag je niets aandoen." Toen ging de duivel bij de Heer weg.

Bensons angst is dus dat God precies dat doet wat Hij bij Job heeft gedaan.

Oh, I hope I don't losе you

Ik hoop dat ik je niet verlies

Mm, please stay

Blijf alsjeblieft

I want you, I need you, oh God

Ik wil je, ik heb je nodig, oh God

Don't take Thеse beautiful things that I've got

Pak deze mooie dingen die ik heb niet af

De weergave van deze TikTok vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Paniek

In het tweede verse zingt Boone letterlijk over zijn geloof. Hij is in gesprek met God en probeert aan te geven dat hij op de juiste weg is in zijn leven. Het lijkt alsof hij in paniek schreeuwt naar God dat hij het niet verdient om de mooie dingen in zijn leven kwijt te raken. In dat opzicht is het aannemelijk dat hij denkt niet hetzelfde aan te kunnen als Job.

It's been a while

Het is even geleden

but I'm finding my faith

maar ik ben mijn geloof aan het vinden

If everything's good and it's great, why do I sit and wait 'til it's gone?

Als alles goed en geweldig is, waarom wacht ik dan tot het weg is?

Oh, I'll tell ya, I know I've got enough

Ik vertel je, ik weet dat ik genoeg heb

I've got peace and I've got love

Ik heb vrede en liefde

But I'm up at night thinkin' I just might lose it all

Maar 's nachts ben ik wakker omdat ik denk dat ik misschien alles verlies

Waarom is Benson Boone nu zo populair?

Misschien herken jij je wel in dit nummer? Ben je bang dat dingen in je leven afgepakt kunnen worden en dat dingen niet goed blijven gaan. Juist dat herkenbare is iets waardoor Benson Boone nú zo populair is volgens Martine ten Klooster, DJ bij Radio 2: 'Hij is heel puur, mensen kunnen zich in hem herkennen. Zijn nummers zijn heel intiem, toegankelijk en kwetsbaar. Dat spreekt aan in een wereld waarin juist heel veel uiterlijkheden belangrijk zijn. Jongeren zijn toch opzoek naar die puurheid.'

Repeat

Dus nu weet je dat 'Beautiful Things' iets meer is dan alleen maar een love song, maar ook een gebed naar God. Hierdoor staat hij op de BEAM-redactie toch iets vaker op repeat.

Eurovisieheld Joost Klein verloor beide ouders en maakte zijn school niet af

Lees ook over:

Eurovisieheld Joost Klein verloor beide ouders en maakte zijn school niet af

Geschreven door

Gerben

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡