Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAM Radio-DJ Martine gaat WEG: ''Ik ga jullie missen!''

25 juni 2016 · Leestijd 3 min

Ze hoorde er al bij toen BEAM nog Xnoizz heette en ze stond aan de wieg van BEAM Worship, het programma dat nu nog wekelijks op BEAM verschijnt. Maar morgen is het helaas zo ver: BEAM Worship staat op pauze en Martine gaat voorgoed weg bij BEAM. Slik!

Martine, je gaat weg!?

‘’Ik vind het zelf ook nog een beetje raar voelen. Maar ik werk nog steeds voor de EO, bij Radio 2 en Radio 5, dus ik blijf een beetje in de buurt van BEAM. Ik vind BEAM onwijs vet, maar ik werkte nog maar een paar uurtjes in de week, waardoor ik niet alles kan geven. Ik ga het ontzettend missen!
Hoe ben je eigenlijk ooit hier terecht gekomen?
‘’Ik ben jaren geleden met een voet het wereldje in gestapt toen ik als maatschappelijke stage de cd-kasten van Miranda, toen nog radio-dj voor Xnoizz, mocht uitzoeken. Later ging ik Journalistiek studeren aan de CHE, waar het nog duidelijker werd dat ik gek was op radiomaken.’’   Wat is je leukste herinnering van BEAM?
*Martine zucht even heel diep*
‘’Ik heb zoveel leuke herinneringen aan alle jaren radiomaken voor BEAM! Wat ik altijd heel tof vond, was het interviewen van artiesten, ook voor het magazine. Ik heb veel geskypt met artiesten uit Amerika. Één van de vetste interviews was dat met Jon Foreman. Ik vind hem een onwijs inspirerende gast, ik ben gek op zijn teksten en zijn muziek. Ik ‘fangirl’ allang niet meer als ik artiesten interview, maar dat was toch wel een bijzonder momentje.’’ ‘’Daarnaast ga ik de luisteraars heel erg missen. Wat ik zo leuk vind aan radio, is dat je zomaar bij mensen in hun woonkamer komt. Vooral als je met ze belt en te horen krijgt wat ze aan het doen zijn en waarom ze een bepaald nummer aanvragen. Ik heb genoeg grappige dingen meegemaakt. Er was bijvoorbeeld een keer de hashtag #ikwildavid geintroduceerd door het broertje van de David in kwestie, op de EO-jongerendag. Na afloop belde ik met David, toen hebben we samen de hashtag #ikwilbroertje geintroduceerd. Om vervolgens te zien dat luisteraars daarmee aan de haal gaan, is echt lachen.’’  Je presenteert nu nog BEAM Worship… Hoe maak je zo’n uitzending eigenlijk?
‘’
Ik heb jarenlang allerlei radioprogramma’s gemaakt, zoals de Hangout, maar  BEAM Worship neem ik niet live op, natuurlijk. Wel ongeveer op dezelfde manier: ik sluit mezelf een uur lang op en als iets fout gaat, edit ik het niet. Want dat is het mooie aan radio. Het is puur. Tijdens het opnemen heb ik niks te doen voor een paar minuten, tijdens het afspelen van de nummers. Dan check ik meestal eo.nl/beam even of dans ik rond in m’n radiohok. Niemand die het ziet! ... en nu?
Over de toekomst van BEAM Worship kan ik niet heel veel zeggen, gewoon omdat ik het ook niet weet. Er komt in ieder geval een zomerstop, daarna zien we weer verder. Zondag is de laatste uitzending om 16.00. We gaan het heel mooi afsluiten!

Klik hier voor de laatste uitzending van BEAM Worship.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡