Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Annabel heeft van mensen blij maken haar baan gemaakt: ‘Iets goeds doen voor een ander is verslavend’

12 februari 2024 · Leestijd 4 min

Van wandelen met eenzame ouderen tot complimentjes verstoppen in boeken: Annabel (27) doet het allemaal. Toen ze ontslagen werd bij haar droombaan belandde ze in een diepe put. Vanaf dat moment wilde ze nog maar één ding: de hele dag door anderen blij maken. Door haar eigen bedrijf ‘the Happy Squad’ organiseert ze nu wekelijks challenges, waarmee ze met andere jongeren iets goeds doet voor een ander.

“Van jongs af aan vind ik het al leuk om dingen voor andere mensen te doen. Mijn moeder vertelt altijd dat vanaf het moment dat ik kon lopen, ik al op wildvreemde afstapte en een praatje maakte. Je naasten liefhebben is er echt met de paplepel ingegoten. Vandaar dat ik me altijd al verantwoordelijk heb gevoeld om iets goeds te doen voor een ander. Vanuit die motivatie is ook the Happy Squad ontstaan.”

Geen vertrouwen meer in mezelf

“Ik wilde ondernemen combineren met iets maatschappelijks. Toen ik ontslagen werd bij m’n droombaan en zonder werk kwam te zitten, zag ik het allemaal niet meer zitten. Ik verloor vertrouwen in mezelf en belandde in een diepe put. Maar ineens had ik veel vrije tijd over dus dacht ik: hoe leuk is het om in één week tijd allerlei vrijwilligerswerk te doen? Zo gezegd, zo gedaan. Ik plaatste een oproep op mijn social media en in no-time kreeg ik allemaal adresjes om langs te gaan. Ik heb in die week voor daklozen gekookt, een diner gekookt voor ouderen met dementie, wandelingen gemaakt met eenzamen en soep langsgebracht bij ouderen. Dit was een onvergetelijke week. Je kan met een klein gebaar al veel voor iemand betekenen.”

De weergave van deze TikTok vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het begin van 'the Happy Squad'

“Vanaf die week ben ik echt verslaafd geraakt aan iets goeds doen voor een ander. Ik kreeg hierdoor veel vragen van mensen uit mijn omgeving, hoe zij ook een keer vrijwilligerswerk kunnen doen. Ik besloot een groepsapp aan te maken en inmiddels zijn we een aantal maanden verder en de groep heeft al bijna 700 leden. Ik wist het toen zeker: hier moet ik iets mee doen. In een korte tijd is hieruit de Happy Squad ontstaan. Ik hoop met het platform te laten zien dat iets goeds doen voor een ander niet groots hoeft te zijn. Een simpel compliment geven aan een voorbijganger kan écht iemands dag maken.”

Allerlei acties

“In een korte tijd heb ik al veel mensen verrast met the Happy Squad. Zo hebben we samen met de community kaarten gestuurd naar eenzame ouderen en brengen we dromen van anderen in vervulling.

De weergave van deze TikTok vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De persoon die mij tot nu toe het meest is bijgebleven is Joke. Zij zorgt 24/7 voor haar man die MS heeft. Een zware taak, die zij liefdevol uitvoert. Je kunt je daardoor voorstellen dat ze door die situatie niet vaak aan zichzelf denkt. Wij wilden haar in het zonnetje zetten en besloten daarom om allemaal kaartjes naar haar te sturen. Haar dochter zat in het complot en heeft ervoor gezorgd dat ze niks doorhad. We hebben het voor elkaar gekregen om meer dan 40 kaarten naar haar te schrijven. Toen ik het allemaal aan haar mocht overhandigen, was ik zo geraakt. Voor de eerste keer mocht ik van dichtbij meemaken welke impact het platform op mensen heeft.”

Begin klein

“Als mensen mij vragen waarom ik the Happy Squad ben begonnen, zeg ik altijd: dat ik op deze manier anderen én mezelf kan blij maken. De boost die je krijgt na een geslaagde actie gun ik echt ie-der-een. Dat is voor mij namelijk belangrijker dan ergens werken waar ik rijk van word.

Ik hoop dat mensen gaan inzien dat iets goeds doen voor een ander heel klein mag beginnen. Stuur een keer een appje naar iemand die door een heftige periode gaat of glimlach eens vriendelijk naar iemand op straat. Als we meer naar elkaar omzien, gaat de wereld er een stuk beter uitzien. Dat geloof ik echt!”

Jayden (18) helpt zijn buren aan eten: 'Geen kind mag met honger gaan slapen'

Lees ook over:

Jayden (18) helpt zijn buren aan eten: 'Geen kind mag met honger gaan slapen'

Geschreven door

Merveille

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡