Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jayden (18) helpt zijn buren aan eten: 'Geen kind mag met honger gaan slapen'

12 december 2022 · Leestijd 2 min

Jayden (18) heeft het initiatief ‘Help een buur’ opgericht. Hij zorgt ervoor dat buurtgenoten die minder te besteden hebben, geen eten tekortkomen. Jayden: "Ik voel me bevoorrecht, omdat ik in staat ben om anderen te helpen. Dat is een geweldig gevoel."

“Toen ik het nieuwsbericht las over een elfjarig jongetje dat op een school in Rotterdam flauwviel omdat hij drie dagen niet had gegeten, draaide mijn maag zich om. Ik werk zelf in de horeca en weet hoeveel voedsel er dagelijks wordt weggegooid, terwijl veel mensen in Nederland juist eten tekortkomen. Hier móést ik wat mee doen. Samen met mijn gezin en wat vrienden heb ik de Facebookpagina ‘Help een buur’ opgezet, waar buurtgenoten boodschappen kunnen aanbieden. Anderen kunnen hierop reageren en de spullen vervolgens gratis ophalen."

Wens

"Voor velen is het vaak een grote stap om zich aan te melden bij de voedselbank, maar op deze manier kunnen mensen op een laagdrempelige manier aan hun eten komen. Vanaf het begin heb ik zulke mooie gesprekken gehad met mensen. De een is openhartiger dan de ander, maar ze zijn altijd dankbaar dat dit wordt aangeboden."

Geen enkel kind mag zonder eten naar bed gaan

"Laatst sprak ik een vrouw die boodschappen bij ons kwam ophalen, en haar verhaal raakte mij. Ze vertelde dat ze niet veel te besteden had en daardoor zó blij was dat zij de pagina tegenkwam. Op dat moment voel ik mij bevoorrecht, omdat ik in staat ben om anderen te helpen. Dat is een geweldig gevoel. Sinds ik het nieuws over het jongetje heb gelezen, is mijn grootste wens dat geen kind ooit nog zonder eten naar bed gaat. Het is prachtig om daar nu al een begin mee te maken.” 

BEELD: NATHALIE VAN DER STRATEN-FOLKERSMA 

BEAM Magazine

BEAM Magazine

Het BEAM Magazine staat vol inspirerende verhalen van jongeren, artikelen over geloof, interviews met artiesten, uitdagende columns en interessante artikelen. Benieuwd? Je kunt het magazine gratis aanvragen!

Bestel een gratis proefnummer

Geschreven door

Merveille

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡