Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Aäron organiseert Gospel City in Den Bosch: “Mensen denken bij gospel aan Sister Act”

23 januari 2019 · Leestijd 3 min

Aankomende zondag (27 januari) organiseert Aäron Ayal een nieuw christelijk evenement in Den Bosch. Met dit evenement wil hij jongeren uit de omgeving in contact brengen met gospel en het christelijke geloof.

He Aäron, hoe kwam je op dit idee?

“Ik ben heel muzikaal opgevoed, dus die liefde voor gospel heb ik mijn hele leven al gehad en dat wil ik graag met Den Bosch delen. Het was al heel lang een idee, maar om het uit te werken duurde een poosje. Helaas overleed mijn vader in september 2016. Het was zijn doel om door middel van muziek mensen te bereiken, overal waar hij kwam. En hij hielp anderen graag. Hij ving dakloze mensen op en hielp hen aan werk. Dat laatste gaat mij nog niet lukken, maar ik wil wel zijn doel doorgeven. Begin 2018 hakte ik dus de knoop door om Gospel City gewoon te gaan organiseren.”

Hoe komt Gospel City eruit te zien?

“Ik denk dat veel jongeren in Den Bosch de kerk niet kennen of hem niet willen binnengaan. Daarom wil ik het programma zo laagdrempelig mogelijk houden. Er is bijvoorbeeld ‘gewoon’ een DJ en ook een live band. Om het voor onchristelijke jongeren niet al te eng te maken is er ook een Spotify-afspeellijst met wat ze kunnen verwachten. Juist omdat het in Den Bosch nieuw is moeten mensen komen. De meeste mensen denken bij gospel aan Sister Act. Niet dat dat oubollig is, maar Gospel City is wel weer wat moderner.”

Is het lastig om dit te organiseren?

“Pff, ja het is wel pittig! Ik heb gelukkig veel lieve vrienden en familieleden om me heen staan. Mijn zus verzorgt bijvoorbeeld de aankleding. Het is een erg leerzaam proces en ik kom vel dingen tegen die ik nog niet eerder had bedacht. Denk aan de nazorg van jongeren die meer willen weten. Gelukkig neemt mijn kerk, City Changers, dat op zich. Ik ben megablij dat er zoveel mensen meedenken!”

Is Gospel City eenmalig of komt het nog vaker?

“Voor verderop in het jaar staat ook al gepland! Ik ben namelijk van plan om ook een unplugged versie van Gospel City te organiseren, dus alles lekker akoestisch. Nu al zin in!”

Geïnteresseerd? Hier nog meer info:

Wanneer: Zondag 27 januari

Waar: Willem Twee Poppodium, Boschdijkstraat 100, 5211 VD Den Bosch

Tijd: 16:00 tot 20:00

De tickets vind je hier

Nog meer info op de Facebook-pagina!

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Silke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡