Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Fiets jij elke dag (ver) naar school? Dan herken jij deze 6 dingen sowieso!

6 oktober 2021 · Leestijd 4 min

Het is weer herfst en dat betekent dat jij met een beetje pech elke ochtend huilend op de fiets stapt naar school. Altijd wind tegen, regen in je gezicht en bevroren vingers: al tientallen jaren lang strijdt een groot percentage van de scholieren al fietsend tegen de klok om voor de laatste bel in de les te zijn. Daarom even een shout-out naar jullie en een lijst met herkenbare dingen die jij als ‘ver-fietser’ sowieso herkent.

1. Je hebt ALTIJD wind tegen

Jij weet ook niet hoe het kan, maar het lijkt wel alsof je altijd wind tegen hebt. DRAAIT DE WIND ALS JIJ OP SCHOOL ZIT? Waarschijnlijk wel. Ga er maar gewoon vanuit dat je de rest van je leven wind tegen hebt, dan kan het alleen maar meevallen.

2. Het fietspad is te smal

Met z’n tweeën naast elkaar fietsen gaat nog net op een gemiddeld fietspad, maar op het moment dat een derde persoon mee wil doen aan jullie gesprek, gaat het al snel mis. Het is passen en meten en als je even niet oplet gaan die sturen toch echt tegen elkaar aan, verliest iemand (of iedereen) de controle en ligt de pechvogel met zijn smoel op het asfalt. Au.

3. Last van agressieve automobilisten

Fietsers en automobilisten zijn aartsvijanden: dat weet iedereen. Waar de meeste fietsers echt een hekel aan hebben? Aan automobilisten die niet op tijd lijken te stoppen bij een oversteekplaats waardoor je als fietser afremt en al bijna stilstaat en dat daarna de automobilist ook afremt waardoor je allebei stilstaat en je dus gewoon door had kunnen fietsen. MAAK TOCH EENS DUIDELIJKER WAT JE BEDOELING IS!! De boosheid die je proeft bij de fietser, ervaren automobilisten trouwens ook dagelijks als ze achter een stoet van scholieren rijden die met drie of vier naast elkaar fietsen zodat ze er niet voorbij kunnen en te laat op hun werk komen. Dat zal dan ook vast de reden zijn dat ze zo hard toeteren, maar goed, zij zitten droog hè, dus de fietser is en blijft altijd zieliger.

4. Je ziet NOOIT zonlicht

In de herfst- en wintermaanden vertrek je ’s ochtends vroeg in het donker naar school. Uiteraard doe je dit met een werkend voor- en achterlicht: HEEL BELANGRIJK. Als je de hele dag binnen de schoolmuren hebt doorgebracht en je als een vrij mens rond 16.00 uur naar buiten rent, kom je bedrogen uit, want: DE ZON IS ALWEER ONDER?! Dit betekent dat je zowel de heenweg en terugweg in het donker fietst. NIET LEUK.

5. Je bevriest levend

Je kan natuurlijk veel doen om de kou buiten te houden. Handschoenen, dikke jas, 17 laagjes, 3 paar sokken. Maar toch houdt het een keer op en als je ruim een uur op de fiets zit, krijg je het gewoon heel erg enorm super heel erg koud. Elke ‘ver-fietser’ kent wel de knalrode bovenbenen en tintelende vingers als je in het toilet op school de schade opneemt voordat je vertrekt richting je eerste les. Iedereen zou medelijden met jullie moeten hebben. Echt.

6. Geen vrienden bij jou thuis

Omdat jij dagelijks een enorme afstand fietst, is het best ingewikkeld om na de les met vrienden af te spreken bij jou thuis. Want zij zijn niet gewend om zo ver te fietsen en zeuren de hele weg. Ook moeten ze ’s avonds weer terug naar huis en hebben ze daar vaak geen zin in. Conclusie: Als je afspreekt met vrienden ga jij eigenlijk standaard naar hun huis en ben jij degene die ’s avonds in z’n eentje de takke afstand naar huis moet overbruggen. Leven.

Herkende jij veel punten? Laat even weten onder deze post op onze Instagram. Nog niet klaar met lezen? Dan raden we dit interview met Aimee aan die elke dag naar school fietste en een hekel kreeg aan haar regenpak.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡