Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo ontstond ‘Jezus Overwinnaar’: "Er gebeurde iets bijzonders"

19 november 2019 · Leestijd 2 min

Je denkt er misschien niet altijd over na: hoe ontstaat een Opwekkingsnummer? Maar bij het populaire lied ‘Jezus Overwinnaar’, was dit het uitzoeken meer dan waard. Het verhaal hierachter is namelijk nogal bijzonder.

Het nummer begon eigenlijk compleet uit het niets, zo vertelt Eline Bakker, zangeres in een worshipteam samen met Reyer van Drongelen.  “Het is tijdens zo’n dienst best gebruikelijk om spontaan te gaan zingen, dus je hoeft niet alle liedjes perse uit te zingen. Je mag ook gewoon zingen als je iets in je hart voelt en dat deed ik.”

“Naam boven alle namen”, die zin begon Eline zomaar te zingen. “Ik voelde dat er iets in de zaal gebeurde, dus we zongen die zin heel lang met iedereen achter elkaar. Een heel simpel zinnetje, maar daar gebeurde iets heel bijzonders.”

Voorafgaand aan dit mooie moment, vroeg Eline God om hulp. In een dagboek schreef ze haar droom op: worship-nummers schrijven. “Heer zegen alle stappen die ik hierin neem. Ik bid voor de juiste mensen om mij heen en voor geopende deuren”, vroeg ze God.

Na het aangrijpende moment uit de dienst, besloten Eline en Reyer samen een nummer te schrijven, gebaseerd op die ene zin: “Naam boven alle namen”. Benieuwd hoe dat verliep? Check de hele video hierboven!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡