Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zangeres Jamie Grace over angststoornis: "God is groter dan mijn bange gedachten"

13 november 2020 Leestijd 3 min

Jamie Grace (27) werd tien jaar geleden via YouTube ontdekt door de christelijke artiest TobyMac. Haar muziekcarri猫re ging als een trein en intussen heeft ze al vijf volledige albums uitgebracht waarin ze open spreekt over haar liefde voor Jezus. Op haar nieuwe album 'Normal' zingt ze daarnaast ook over haar mentale gezondheid. De terugkomende zin in haar titelsong luidt dan ook als volgt: "I'm sorry for all the things I've said when I forgot I was trying to be normal."

Gebeden, geschreeuwd en gehuild

Jamie Grace maakte vorig jaar een YouTube-video (check de video bovenin dit artikel) waar ze open en uitgebreid - meer dan 2 uur! - praat over mentale gezondheid. Ze heeft het in deze video over Tourette, angststoornissen, OCD en ADHD, want hiermee werd ze gediagnosticeerd toen ze 11 jaar oud was. Jamie: "Ik heb zoveel gebeden, geschreeuwd en gehuild toen ik jonger was. Ik wilde zo graag een wonder. Het is frustrerend. Maar ik ben God niet en ik kan niet zeggen waarom Hij het ene gebed wel en het andere gebed niet beantwoordt."

Een imperfecte aarde

"Wat ik wel kan zeggen, is dat wanneer ik de Bijbel lees of met God praat, ik eraan herinnerd word hoe fantastisch de hemel is. Er is daar geen verdriet, geen angst, geen depressie, geen zonde en geen ziekte. Het is daar perfect en dat is anders dan hier op aarde. Hier hebben we problemen, dat lees je ook in de Bijbel: Veel personages in de Bijbel hebben moeite en problemen. En ja, je kan ook wonderen zien gebeuren in de Bijbel, maar je ziet meer mensen struggelen. We leven op een imperfecte aarde."

"Mijn relatie met God is sterker geworden door mijn mentale problemen, want ik kan het niet alleen. Ik heb iemand nodig die meer weet dan ik, die mij beter begrijpt. En God gebruikt mij. Hij heeft me niet nodig, maar Hij wil me gebruiken, juist met alle dingen die bij mij horen."

(Tekst loopt verder onder muziek)

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Voorbeeldrol

"Het is ongelofelijk hoeveel mensen me berichtjes sturen over depressie en angst. Zoveel mensen geven aan zich minder alleen te voelen in hun problemen als ik open ben over die van mij. Tuurlijk vraag ik God soms nog steeds of hij mijn leven niet wat makkelijker kan maken, maar zolang dat niet gebeurt, wil ik dit pad samen met God lopen, mijn last dragen en een voorbeeld zijn voor de mensen om mij heen. Ik hoef het niet alleen te doen." 

Wat een getuigenis van Jamie Grace! Meer inspirerende, christelijke artiesten ontdekken? Luister door hier te klikken naar Holy Hits de podcast waar presentator Martine ten Klooster samen met zanger Matthijn Buwalda en producer Bert Bos (bekend van Trinity) wekelijks praat over christelijke muziek.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕