Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Yosina won The Voice Kids: “Zonder God was me dit niet gelukt”

21 november 2018 · Leestijd 3 min

Als 11-jarige The Voice Kids winnen: een droom die voor Yosina uitkwam. Inmiddels heeft ze haar eigen nummer ‘Leef’ en hoopt ze nog heel veel te bereiken. “Ik had dit nooit verwacht.”

Het begin van alles

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Drie jaar geleden deed ik mee aan Jij&Ik van Warchild, een programma waarbij ouders en kinderen samen zingen. Het is altijd mijn droom geweest om een zangcarrière te hebben, maar ik wilde daar ook graag iets goeds mee doen, het liefst kinderen helpen. Dit programma paste daar perfect bij. Mijn moeder had mij en mijn vader opgegeven en toen bleek dat we door waren naar de liveshows, supertof! Ik denk wel dat het daar allemaal begonnen is.”

The Voice Kids

“Ik ben van kleins af aan al bezig met zingen. Vroeger zong ik veel met mijn vader in de kerk, met Pasen, Kerst of gewoon tijdens een dienst. Daar heb ik het zingen ontdekt. Dat ik uiteindelijk The Voice Kids mocht winnen, was natuurlijk supercool. Ik had dat echt nooit verwacht en ik was heel dankbaar. Ik heb altijd al gedroomd om op het podium te staan, die droom is gewoon echt uitgekomen.”

“Dankzij Hem adem ik”

“In mijn Insta-bio staat ‘Blessed to be a blessing’ en ik heb regelmatig christelijke quotes onder mijn foto’s staan. Daarom krijg ik vaak vragen over mijn geloof, en of ik christelijk ben. Ik vertel dan het liefst dat God mij bij dit alles heeft geholpen. Dankzij Hem adem ik nog steeds. Zonder mijn geloof en zonder God had ik dit allemaal niet kunnen doen.”

Grote dromen

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Ik ben zelf geboren in West-Papua. Later ben ik hier nog een paar keer naar terug geweest. Toen zag ik met mijn eigen ogen dat kinderen het daar soms heel moeilijk hebben, sommigen hebben zelfs geen ouders meer. Mijn droom is om die kinderen te helpen, zodat zij ook hun dromen kunnen volgen. Ik wil dat zij alles kunnen en mogen doen wat ik doe.”

Vanavond zingt Yosina in de nieuwe editie van Jij&Ik met ondere andere Marco Borsato en Douwe Bob! Om 21:25 uur op NPO 1.

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡