Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wiebe over podcast Gelukkig de Mens: “Deze podcast helpt om het gesprek aan te gaan over je geloof”

6 november 2020 · Leestijd 3 min

In de coronatijd is Wiebe samen met Wieteke de podcast Gelukkig de Mens gestart. Hoewel er al een hoop podcasts zijn die gaan over het geloof, is deze podcast volgens hen anders. "Het maakt Bijbelteksten toegankelijk en begrijpelijk."

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Waar gaat de podcast over?

Gelukkig de Mens is een podcast waarin elke week een Bijbeltekst centraal staat. De Bijbel is zo’n oud boek met zoveel wijsheid. Hij bevat meer dan tweeduizend jaar aan die wijsheid. En dat is voor vandaag de dag nog steeds belangrijk. Hierdoor is de Bijbel niet alleen voor gelovigen interessant, maar ook voor ongelovigen.”

Wieteke vertaalt in de podcast stukken Bijbeltekst naar het nu

“Omdat de Bijbel in een andere tijd is geschreven, is de context soms helemaal anders dan nu. Dan heb je een vertaling nodig van iemand die snapt waar het over gaat en kan uitleggen waarom dat zo is. Wieteke vertaalt in de podcast stukken tekst naar het nu.”

Waarom is deze podcast nodig?

“We merken dat veel jongeren met het geloof bezig zijn en er behoefte aan hebben om er concreet mee bezig te zijn. Voor hen is de kerk niet altijd de plek om dat te doen. Zeker in de coronatijd nu we bijna niet meer fysiek naar de kerk kunnen, is deze podcast handig. Je kan ernaar luisteren wanneer het je uitkomt. Verder kunnen ze zelf kiezen wat ze luisteren. Daarnaast is het een heel persoonlijk medium, omdat je heel dicht bij iemands oor bent.”

Welke reacties krijg je op de podcast?

“Ik hoor van luisteraars dat het persoonlijke van de podcast ze heel erg aanspreekt. Het helpt ze om actief bezig te gaan met hun geloof en de Bijbel. Ook gebruiken ze de podcast om in met andere jongeren in gesprek te gaan over hun geloof. Een meisje dat de podcast luistert, vertelde dat ze haar niet-gelovige vriendin de podcast heeft aanbevolen. Dat is dan wel tof om terug te horen.

Naast de podcast hebben we ook een Instagramaccount. Hierop posten we vaak quotes uit de podcast. We merken dat onze volgers dit heel interessant vinden. Dan krijgen we bijvoorbeeld een berichtje dat een quote hen heeft geïnspireerd.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wat wil je bereiken met de podcast?

“In de toekomst willen we een podcastserie maken. Hierin willen we de hele Bijbel per boek in volgorde doorwerken. Zo krijgen ze een overzicht van hoe de hele Bijbel samenhangt. Ook willen we vanaf januari weekenden organiseren in de bossen om de bijbel te lezen. Je kan je elke maand aansluiten. Op die manier kan je met verschillende mensen samenkomen om onder begeleiding van Wieteke de Bijbel te lezen. Maar voor nu willen we zo veel mogelijk mensen bereiken met onze dagelijkse podcast en mensen inspireren.”

Iemand anders die de coronatijd nuttig heeft besteed, is Sander. Hij heeft een eigen kledingmerk opgezet. Lees zijn verhaal hier.

Geschreven door

Engeline

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡