Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Who kerks: "Ik zoek samen met God de liedjes uit"

8 oktober 2016 · Leestijd 3 min

Het had niet veel gescheeld of Rhóde (17) had op het conservatorium gezeten. Ze besloot toch de opleiding voor stewardess te volgen, maar daarnaast gaat de muziek door. In haar kerk gaat ze over twee weken voor het eerst de aanbidding leiden. En o ja, ze heeft al op het podium van de EO-Jongerendag gestaan!

Hoe ben je in het muziekteam verzeild geraakt?

"Ik zing eigenlijk al mijn hele leven. Onze kerk, Christengemeente 'Kom en Zie' in Dordrecht, is heel klein, we zijn met 100-150 man. De eerste keer dat ik in de kerk mocht zingen, was tijdens de opdraagdienst van mijn broertje. Ik zong toen Parel in Gods hand. Sindsdien hebben de mensen van het muziekteam al door dat ik het in me heb om muziek te maken en te zingen."

Maar toen zat je nog niet in het muziekteam…
"Nee, klopt. Nadat ik gedoopt was in 2013 vroeg ik of ik mee mocht draaien. De mensen uit het team gaven aan dat ze dat heel fijn zouden vinden. Over twee weken ga ik mijn eerste zangdienst leiden! Spannend, op een goede manier. Ik heb er vlinders van in mijn buik."

Mag jij dan bepalen wat jullie gaan zingen?
"
Ja, ik zoek de liedjes uit. Maar dat doe ik samen met God. Ik vraag dan aan God wat we moeten zingen. Ik liep bijvoorbeeld buiten en de natuur sprak me heel erg aan. Het was net alsof God tegen me zei om een gedeelte van de zangdienst hierop te baseren. De volgende keer loopt het vast weer anders, maar nu werkte het op deze manier."

Waar droom jij van als het over muziek gaat?

"Vroeger droomde ik ervan om muziek te maken zoals Britt Nicole of TobyMac. Ik had het verlangen om door mijn muziek heen mensen naar God te leiden. Ik schreef veel liedjes en was van plan om naar het conservatorium te gaan. Maar op een gegeven moment verdween mijn inspiratie en was het alsof God mij liet zien dat ik van deze opleiding niet blij zou worden. Nu ben ik aan het leren voor stewardess en dat vind ik heel leuk! Mijn droom voor nu is de mensen in onze gemeente naar God te leiden. En wat God er verder mee van plan is, dat zie ik wel."

Dus geen groot podium voor jou?

"Nou, ik heb al op het podium van de EO-Jongerendag gestaan, haha! Er was een moment ‘open podium’ en toen heb ik samen met een bekende Oceans gezongen van Hillsong. Superspannend vond ik dat, maar ook heel leuk!"

Draagt de muziek ook bij aan je geloofsleven?

"Ja. Als ik in de trein zit of buiten loop, krijg ik soms zomaar liedjes in mijn hoofd. Bekende of nieuwe liedjes. Ik zing of neurie hardop mee en heb het gevoel dan heel dicht bij God te zijn. Ik ben niet zo goed in bijbelteksten onthouden, maar het is net of God op deze manier bijbelteksten naar mij toezingt. Het voelt alsof ik dan een knuffel van Hem krijg."

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡