Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wendy werd naar de Alpha gelokt: “Ik dacht dat ik naar een feestje ging, toen stond ik opeens in de kerk”

17 juni 2021 · Leestijd 3 min

Vind je het lastig om die goede vriend of vriendin mee te vragen naar de kerk? De beste vriendin van Wendy had daar in ieder geval geen moeite mee en wist haar op een wel hele bijzonder manier mee te nemen naar de Alpha Cursus.

Wendy: “Mijn familie was eigenlijk nooit met het geloof bezig. Wel zat ik op een christelijke school waar ik mijn beste vriendin Chantal leerde kennen. Zij kwam uit een christelijk gezin en geloofde zelf ook, maar veel spraken we daar met elkaar niet over. Totdat ze op een gegeven moment wel een heel bijzondere vraag stelde...”

Donderdagmiddag 17.00

C: “Wendy, ik ga er zo trouwens vandoor. Ik moet nog ergens naartoe.”

W: “Oh, is goed. Waar ga je naartoe dan?”

C: “Ik ga straks naar een feestje! Hey, je kunt wel mee als je zou willen?”

W: “Heb je weer zo’n feestje? Dit is denk ik al de derde keer dat je me meevraagt.”

C: “Nou, dan wordt het hoog tijd dat je dat een keer meegaat doen. Je kunt daar ook avondeten.”

W: “Vooruit. Ik wil wel eventjes kijken wat er te beleven valt.”

Waar is het feestje?

Wendy: “Ik verwachtte een letterlijk feestje: slingers, ballonnen, muziek. Maar opeens stonden we bij een gebouw dat op een kerk leek. Eenmaal binnen had Chantal toch gelijk: het was er een feestje. De muziek was dan wel christelijk, maar overal waren jongeren die me gelijk met open armen verwelkomden. Ik schoof aan tafel en kwam erachter waar ik was beland: een Alpha Cursus introductieavond.”

Vragenrondje

“Eerlijk gezegd ben ik vooral ook naar de volgende avond van de Alpha Cursus gegaan vanwege de gezellig mensen. De openheid van de groep zorgde ervoor dat ik mijn vragen durfde te stellen: ‘Waarom gaan er zoveel dingen slecht hier op aarde? Waarom hebben zoveel mensen pijn die het niet verdiend hebben? Zo leerde ik God elke week een stukje beter kennen.”

Gratis en voor niets

“Het moment dat God direct tot mij sprak, kwam toen iemand uit de kerk mij het lied ‘gratis en voor niets’ liet horen. Normaal laat ik nooit emoties zien, maar nu kon ik het hele lied niet stoppen met huilen. Ik had geen idee waar het vandaan kwam. Ik zat lekker in mijn vel en had goed geslapen. Er was geen enkele aanleiding om in huilen uit te barsten. Achteraf weet ik dat het God was die mij toen aanraakte en me liet beseffen dat ik zijn kind mocht zijn. Ik heb me vorig jaar laten dopen en ben Chantal nog elke dag dankbaar dat ze me uitnodigde voor dit feestje”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wil je ook iemand uitnodigen voor een kerkdienst, maar weet je niet zo goed hoe? Lees deze 6 tips.

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡