Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wegdromen in de werkelijkheid

21 mei 2017 · Leestijd 3 min

God werkt in de Bijbel door dromen heen. Jozef, Daniel en Johannes zijn een paar voorbeelden van dromers in de Bijbel, hun dromen leren ons om verstandig met onze dromen om te gaan. Ik heb een droom voor mijn land waar ik van houd, een droom waarvan ik geloof dat God hem met mij deelt.

Op avontuur

Soms denk ik op avontuur te gaan en is het achteraf niet zo spannend. Juist de momenten wanneer ik niets spectaculairs verwacht, spring in onbewust in een groot avontuur. Inmiddels loop ik 4 jaar in de politieke arena rond. Vandaag neem ik je daarin mee. Een avontuur ga je niet alleen aan, je neemt anderen mee. Dat geldt ook voor dromen. Bidden in, met én voor de Kamer
Een les blijft mij elke dag bij: een droom heeft mensen nodig die erin geloven. Voordat ik mijn droom voor het eerst deelde, zag ik niets van mijn droom in de werkelijkheid. Onderweg wordt dat anders. Vrienden en onbekenden die elke dinsdagmiddag samen bidden voor de politiek in de Tweede Kamer. Zij zijn het stukje van mijn droom waar ik het vandaag over heb. Een dynamische groep die elke dinsdag onder het vragenuurtje en de stemmingen in de Kamer bidt. In de tijd dat ik hierin onderdeel van ben, heb ik kunnen bidden met Kamerleden van verschillende partijen. Zo nu en dan krijgen we van 5 verschillende partijen gebedspunten mee. De leukste ontmoeting die ik heb gehad was met Joram van Klaveren en Louis Bontes van VNL, twee bijzondere mannen die inmiddels niet meer in de Kamer zitten. Joram is christen, Louis niet. Het was een erg leuk gesprek. Hoe zien zij politiek, hoe zien zij geloof, welke plek heeft geloof in de Kamer, en waarvoor kunnen we bidden? We krijgen vaak gebedspunten toegestuurd, maar Joram sloot aan in de kring en bad zelf mee. Hij gelooft niet in confessionele politiek, maar wel in de kracht van gebed, in het belang van gebed. Zijn persoonlijk medewerker, die onder het gesprek aan kwam lopen, bad ook mee. Wat ben ik dankbaar wanneer ik hieraan terugdenk, en enthousiast dat dit steeds vaker gebeurt! 

“A dream you dream alone is only a dream. A dream you dream together is reality.” ― John Lennon

Samen dromen

Als je gelooft in een (gezamenlijke) droom is het al werkelijkheid. Samen met vrienden droom ik van een biddende politiek, daarmee komen gebed en overheid al samen. Jaren geleden dacht ik dat mijn droom een utopie was, maar elke dag wordt mijn droom zichtbaarder in het echte leven. Ik snap er vaak nog niets van, zie er vaak nog weinig van, maar ik geloof in mijn droom. De realiteit is dat de werkelijkheid steeds meer op mijn droom lijkt. Dit is mijn droom, welke droom geeft God jou? Geloof jij in jouw droom? Deel je droom met God en met je vrienden/familie, en droom samen.  Bijbeltijger Arjen Veerman (20) studeert bestuurskunde. 

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡