Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘We droomden dat we voor elkaar bestemd zijn’

3 november 2017 · Leestijd 4 min

Als Eva (23) van de CHE naar het Windesheim in Zwolle overstapt, komt ze bij Isa (26) in de klas. De twee kunnen het goed met elkaar vinden, maken samen huiswerk en brengen veel tijd samen door. Van een vonk is geen sprake, maar dan dromen ze ineens allebei dat ze voor elkaar bestemd zijn.

“We hadden meteen een klik, maar puur vriendschappelijk”, vertelt Eva. “We zaten in dezelfde vriendengroep en brachten veel tijd samen door. We maakten huiswerk of gingen uit school een drankje doen. Langzamerhand waren we steeds vaker samen te vinden.” Al is er van liefde nog geen sprake. “We dachten er niet over na om een relatie te beginnen”, zegt Isa. “Toch begon mijn beeld van haar te veranderen door de gesprekken die we hadden over normen, waarden, relaties. We zaten met bijna alles op één lijn. Eva is heel bijzonder. Zij is het ideaalbeeld van een vrouw.”

Die nacht droomt hij dat hij met Eva in Italië naar een studentenfeest wandelt. “Op het feestje zag ik een paar meisjes, waaronder een meisje dat ik vroeger leuk vond, maar ik liep met Eva weg. Voor mij was het duidelijk dat dit een boodschap van God was. Ik eindigde niet voor niks met Eva.” Hij is niet enige met een symbolische droom. Eva: “In mijn droom waren we aan het pottenbakken. Hij kneedde mijn hart met zijn handen. Daarachter zag ik Gods handen. Ik heb mijn hart lang beschermd, maar ik begreep dat ik mijn hart mocht toevertrouwen aan Isa. En dat het mijn taak was om tegen hem te zeggen: ‘Kijk eens wie er achter je staat.’ Ik moedig hem aan een persoonlijke band met Hem te ontwikkelen.”

De hele nacht stuurden ze over en weer berichtjes. “Het was zomervakantie en we hadden afgesproken de volgende dag naar Scheveningen te gaan”, vertelt Isa. “Ik beloofde mezelf dat ik haar de die dag zou vertellen hoe ik over haar dacht, maar ik bleef er omheen draaien. ’s Avonds lag Eva, op het strand, met haar hoofd op mijn borst. Het was koud. Ze voelde dat mijn hartslag hoog was. Ik deed alsof ik daar niks van begreep. Toen vertelde ik haar over mijn droom. En dat ik niet dacht dat het zomaar een droom was, maar dat God me liet weten dat zij het meisje voor me was. Ze keek me met blije, glinsterende ogen aan en toen ik haar vroeg of ze mijn vriendinnetje wilde zijn, zei ze ja.”

Onze cultuurverschillen zorgen weleens voor miscommunicatie

De twee zijn stapelverliefd op elkaar. “Onze eerste zoen was wel een beetje ongemakkelijk”, zegt Eva. “We waren tot dan toe echt maatjes, natuurlijk hielden we van elkaar, maar nog niet op die manier. Toen hij mij vroeg, zaten we op het strand. Toen we afscheid namen op het station, was het moment daar. De meeste stelletjes hebben al gezoend voordat ze een relatie krijgen, maar bij ons was het een big deal geworden. Elke keer waren er mensen bij en veel tijd hadden we niet, want de laatste trein ging bijna. Maar die langverwachte kus was heel fijn.”

Ruzies hebben de ze, naar eigen zeggen, niet. Dat betekent niet dat er nooit iets aan de hand is. Eva: “Isa is Assyrisch. Onze cultuurverschillen zorgen weleens voor miscommunicatie. Ik plan alles van tevoren. Hij leeft in het moment en ziet wel hoe de dag loopt. Ook nodigde hij een keer een klasgenoot uit toen wij op date gingen. Ik vond dat niet leuk, maar hij is gewend om rekening te houden met anderen, gastvrij te zijn. Inmiddels zijn dat soort dingen niet lastig meer.”

De twee zweven op een roze wolk. “Ik ben fel. Hij is zacht, uniek in de groep. Hij blijft dichtbij zichzelf en is niet beïnvloedbaar. En we moeten samen veel lachen.” Isa glundert. “Voordat we een relatie hadden, zei ik ook al dat ik me nooit met haar verveel. Met Eva is het nooit saai, nooit stil. Ze is dienend, liefdevol en zorgzaam. Daarbij leer ik veel van haar over God en Jezus.”

De twee zijn druk aan het sparen, zodat ze zo snel mogelijk kunnen trouwen. Maar dat huwelijksaanzoek? “Dat staat nog op mijn lijstje”, lacht Isa. “We wilden eerst dat onze ouders elkaar zouden ontmoeten”, zegt Eva. “En na 15 maanden relatie is dat er twee weken geleden pas van gekomen. Eerst maken we onze studie af en daarna kijken we verder.”

Heb jij een mooi, ontroerend of hilarisch (liefdes)verhaal dat je met ons wilt delen? Stuur een mailtje naar beamredactie@eo.nl of WhatsApp naar het nummer 06-83673700. Vinden we tof!

Geschreven door

Anna Neeltje

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡