Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wauw! Politieagent gaat helemaal los op orgel

11 februari 2020 · Leestijd 2 min

Een video van de 29-jarige André ging afgelopen dagen viral. De agent in opleiding kon het niet laten om tijdens zijn beëdiging (dan wordt je toegelaten tot het politiekorps) het grootste orgel van Nederland te bespelen. Vol passie is André in werkkleding te zien op Twitter, waar de views al gauw richting de 150.000 gaan.

“Zo’n orgel! Het zou zonde zijn om die niet te bespelen” vertelt hij aan RTV Rijmond. “En ook een kans om wat voor de andere politieagenten te doen. Zij zien dat orgel staan, horen het Wilhelmus en toen wilde ik ook wat voor ze spelen. Ik wilde sowieso een vrolijk stukje laten horen, met een eigen creatie als slot van het nummer. Omdat het natuurlijk op zo’n imposant orgel wordt gespeeld, moest dat wel echt indruk maken. Het orgel moet dan in zeker zin even shinen.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

André heeft zijn optreden zelf op Twitter gedeeld. “Maar zeker niet met de gedachte dat dit er uit zou komen. En als je dan zag hoe snel mijn bericht geretweet en bekeken werd, dan sta je daar wel echt versteld van. Veel mensen heten je welkom bij de politie en ook veel collega’s sturen berichtjes. Dat doet mij heel goed. Je hoort natuurlijk ook wel reacties dat je beter boeven kan gaan vangen. Zolang het mijn werk bij de politie niet belemmerd, wil ik nog heel lang het orgel blijven bespelen en daarmee veel mensen blij maken.”

Wie ook zo’n passie heeft voor muziek is Lecrae, de eerste artiest die bekend is voor de EOJD 2020! Zijn verhaal lees je hier.

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡