EO-Jongerendag 2021 - Lecrae

Wie is Lecrae?

Opgevoed door een alleenstaande moeder in San Diego en Houston, hoopte Lecrae betekenis en rolmodellen te vinden in hiphop. In plaats daarvan vond hij drugs en bendes. Het scheelde niet veel of Lecrae groeide op in de gevangenis. Maar op zijn 19de kreeg hij een openbaring. Deels doordat de agent die drugs in zijn auto vond, hem liet gaan omdat hij ook een bijbel had zien liggen. “Ik laat je gaan, als je belooft uit die bijbel te lezen.” Lecrae besloot zijn leven te beteren en gebruikte muziek en God om dat doel te bereiken. Met succes, want inmiddels heeft de rapper meer dan een miljoen Instagram-volgers, won hij naast vele andere prijzen twee Grammy Awards en werd hij met zijn boek Unashamed een New York Bestselling Author. Maar die erkenning is wel het laatste waar hij het voor doet. “Geld en awards zijn niet belangrijk, het gaat om wat er in je hart zit.”

De muziek

Lecrae’s verleden klinkt overduidelijk door in zijn muziek. Gerechtigheid, vrijheid en maatschappelijke problemen komen in zijn nummers voorbij, maar ook zijn persoonlijke reis met God staat centraal. Jongeren van de straat hoopt hij met zijn eigen ervaringen te inspireren. Hij treedt zelfs op in gevangenissen. “Veel mensen zien gevangenen als uitschot, God niet. God ziet dat ze ertoe doen, dat wil ik hen graag laten weten. Wat je in je verleden hebt meegemaakt en gedaan, zegt niets over wie je nu bent. God houdt van hoe dan ook van je.”

Een evenement als de EO-Jongerendag is geen dagelijkse kost voor de rapper. “Christelijke evenementen zijn prachtig, maar ik ben daar niet mee opgegroeid. Ik ging niet naar de kerk en bezocht nooit christelijk festivals. Ik vind het vet dat ik daar nu mijn licht kan schijnen en mijn verhaal kan vertellen. Dat is ook wat God van me vraagt.” En dat is wat Lecrae als geen ander met zijn muziek doet: een verhaal vertellen. Zijn lyrics nemen je mee in zijn wereld, raken je persoonlijk en geven je nieuwe inzichten. Hier wil je bij zijn!

Bestel je tickets hier!