Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat is jouw nieuwjaarswens? Stuur hem in voor nieuw EO-programma!

29 december 2020 · Leestijd 2 min

De EO start op de eerste zondag van het jaar met een nieuwe traditie: de Nationale Nieuwjaarszegen. Op deze dag spreekt Theoloog des Vaderlands Almatine Leene een zegen uit over alle Nederlanders. Dit moment is 3 januari 2021 live te volgen op NPO2 om 11:55 uur. Ook kun jij je nieuwjaarswens insturen!

Op deze nieuwe traditie op de eerste zondag van het jaar komen kunst en Bijbelverhalen samen. Ze worden op een nieuwe manier verbonden aan elkaar. Theoloog des Vaderlands Almatine Leene legt uit: “Iemand zegenen is mooi om te doen want daarmee zeg je: je staat er niet alleen voor."

We weten niet wat 2021 brengt, maar we weten wel dat God erbij is

"Ik vind het bijzonder om dat in een nationaal moment te doen, omdat ik iedereen het Goede gun. We weten niet wat 2021 brengt, maar we weten wel dat God erbij is. Zo hoop ik mensen te inspireren met een verhaal over Jakob. Dit verhaal geeft moed om alles wat op ons afkomt aan te pakken.” De Nationale Nieuwjaarszegen zal vanuit de Kloosterkerk in Den Haag uitgezonden worden.

Stuur jouw nieuwjaarswens in!

Ook kun jij jouw nieuwjaarswens insturen. Dit kan op verschillende manieren: je kunt bijvoorbeeld je wens delen op Instagram of Twitter met #Nieuwjaarswens. Ook kun jij je nieuwjaarswens insturen via de website.

Kijk de eindejaarsversie van Jezus Overwinnaar tijdens de BEAM Kerkdienst terug! Check het hier.

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡